Na pomolu skandal u Africi, Rajevcu oduzimaju pobedu?

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 15.11.2021.
12:56
Izvor: Sportske.net

Fudbalski savez Južnoafričke Republike uputiće zvaničnu žalbu Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA), zbog suđenja u odlučujućem meču druge runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine, preneo je danas Bi-Bi-Si (BBC).

Beta/AP Photo/Kamran Jebreili
Beta/AP Photo/Kamran Jebreili

Povezane vesti

Tamošnjoj selekciji bio je dovoljan i bod u utakmici protiv Gane na gostovanju (0:1), ali su golom iz penala Andrea Ajuva u 33. minutu poraženi.

Žalba će se pre svega odnositi na prekršaj u šesnaestercu, koji je napravljen nad igračem Lestera Danijelom Amartijem, a iz Saveza se nadaju da bi meč mogao da bude ponovljen.

"Pisaćemo i Afričkoj fudbalskoj konfederaciji (CAF) i Fifi, prvo da bi se istražilo kako je sudija vodio utakmicu, a zatim i kako bismo osporili neke odluke", rekao je izvršni direktor tamošnjeg saveza.

Tom pobedom Gana, koju sa klupe vodi srpski trener Milovan Rajevac je pretekla Južnoafričku Republiku zbog bolje gol razlike, i tako se plasirala u poslednju fazu kvalifikacija.

U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine, utakmica izmedju Južnoafričke Republike i Senegala, bila je ponovljena, nakon što je sudija proglašen krivim za učestvovanje u nameštanju rezultata. Taj meč Južna Afrika je dobila sa 2:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke