Nadamo se da su provokacije prošlost - Švajcarci zabranili "orla"!

Autor: Lazar Nikolić
petak 23.09.2022.
11:05
Izvor: Sportske.net

Valjda se se urazumili.

EPA-EFE/PETER KLAUNZER
EPA-EFE/PETER KLAUNZER

Povezane vesti

Fudbalski savez Švajcarske apelovao je na svoje fudbalere da na predstojećem Mundijalu ne koriste gestove kojima bi mogli da isprovociraju rivale.

Direktor reprezentacije Švajcarske Pjerluiđi Tami je za tamošnji "Klartext" rekao da će Savez učiniti sve da se ne ponovi situacija sa prethodnog Svetskog prvenstva kada su Đerdan Šaćiri i Granit Džaka pokazivanjem albanskog "orla" provoricali reprezentativce Srbije. Podsetimo Srbija i Švajcarska igraće i na Mundijalu u Kataru krajem godine.

"Svetsko prvenstvo se ne sastoji samo od utakmice sa Srbijom, čak i ako znamo koliko je ova utakmica posebna, s obzirom na ono što se desilo 2018. godine. Ne želimo da pravimo iste greške, tu smo da igramo fudbal i ništa drugom. Ne želimo da šaljemo nikakve političke ili verske poruke",jasan je Tami.

Ovoga puta Švajcarci žele da pokažu drugačije vrednosti, bez provokacija.

"Želimo da zastupamo naše vrednosti. Jedna od njih je poštovanje. Želimo da pokažemo poštovanje prema drugim mišljenjima. Za mene bi bila greška ako bismo gestom isprovocirali nekoga, bez obzira na igru. Ne bi trebalo da postoje reči, gestovi ili uopšte ponašanje koje izaziva druge reakcije. Kada navijamo, tada pokazujemo svoju radost, to je važno, ali ne moramo da budemo provokativni.

Pored Srbije i Švajcarske u grupi "G" nalaze se Brazil i Kamerun. Mundijal u Kataru igra se od 20. novembra do 18. decembra, a utakmica Srbija - Švajcarska igra se u poslednjem kolu drugog decembra od 22 časova u Dohi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke