Nagelsmanova Nemačka ostavila jak utisak u prijateljskim utakmicama - Spreman novi ugovor, ali i spcijalna klauzula!

Autor: Lazar Nikolić
petak 29.03.2024.
12:15
Izvor: Sportske.net

Biće razgovora pre Eura.

EPA-EFE/CJ Gunther
EPA-EFE/CJ Gunther

Povezane vesti

Nemačka će biti domaćin Evropskog šampionata koje će se odigrati ovog leta, a posle prijateljskih utakmica u martu "elf" gaji nadu da može na krov Evrope.

Razlog za to su sjajne partije Nemaca u duelima sa Francuskom u gostima i Holandijom kod kuće u kojima su "panceri" slavili sa 2:0 i 2:1.

Selektor Julijan Nagelsman napravio je nekoliko kadrovskih promena i uneo novu energiju u tim koji je povratkom iskusnog Tonija Krosa konačno proigrao nakon niza od tri utakmice bez pobede u oktobru i novembru u susretima sa Mekiskom, Turskom i Austrijom, kada su ostvarili samo jedan remi i to u dueli sa "sombrerosima".

Zbog toga je Fudbalski savez Nemačke već sada odlučio da ponudi novi ugovor Nagelsmanu i zadrži ga nakon Evropskog prvenstva, piše "Bild".

Nagelsman prema prvobitnom dogovoru sigurno ostaje na klupi "pancera" do kraja Eura, ali bi nakon toga bio slobodan. Cilj FS Nemačke je da ubedi mladog stručnjaka da potpiše novi ugovor i predvodi nacionalni tim i na Mundijalu 2026. godine.

Ipak, u ugovoru će biti stavljena specijalna klauzula prema kojoj bi Nagelsman automatski dobio otkaz ukoliko ispadne u grupnoj fazi Evropskog prvenstva čiji je Nemačka domaćin.

Nemačka će na Euru biti u grupi zajedno sa Škotskom, Švajcarskom i Mađarskom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke