Nagelsmanu propalo skijanje, ali para kaplje - Ovo su razlozi njegove smene!

Autor: Nemanja Janošev
petak 24.03.2023.
10:45
Izvor: Sportske.net

Pozadina priče.

Povezane vesti

Kao bomba juče je odjeknula informacija da je Bajern Minhen pripremio smenu dosadašnjeg trenera prvog tima Julijana Nagelsmana.

Iako je tačno da rezultati ove sezone nisu na nivou nemačkog velikana, posebno u Bundesligi gde nisu navikli da se nalaze na drugom mestu krajem marta meseca, niko nije mogao ni da sluti da će Bajern otpustiti Julijana Nagelsmana pre nego što se takmičarska godina okonča.

Još uvek imaju odlične šanse da se domognu trofeja u Ligi šampiona, Bundesliga im je takođe na dohvat ruke ukoliko pronađu formu... Ali, Julijan Naglesman je okrivljen za lošiju atmosferu unutar kluba, za izostanak zavidnih predstava na domaćem tlu i bojazan da bi titula u Nemačkoj mogla da pripadne nekom drugom.

Kao krucijalni razlozi za njegovo razrešenje dužnosti navode se: negativan sportski razvoj ekipe u Bundesligi i nedostatak razvoja igrača (talenti i vrhunski ulazni transferi).

Takođe, u Bavarskoj su bili vrlo neprijatno iznenađeni činjenicom da je Nagelsman tokom reprezentativne pauze rešio da otputuje u Austriju na skijanje umesto da pokuša da poboljša situaciju u ekipi i nastavi rad sa onim fudbalerima koje ima na raspolaganju. Nagelsman je upravo tokom boravka u Austriji i dobio poziv od čelnika kluba da će s njim biti okončana saradnja. To je, kako javlja "Bild", vrlo iznenadilo mladog stručnjaka.

"Upravo sam saznao. Znam da neću pronaći Nagelsmana kada se vratim u Minhen. On me je želeo u Bajernu i stoga želim da mu se zahvalim. Tuhel je učinio da izgubim Ligu šampiona, nadam se da će me sada voditi ka tom trofeju", rekao je portugalski bek Žoao Kanselo sinoć kada je upitan da li zna za promene u klubu.

Kakva je statistika Bajerna ove sezone pod Julijanom Nagelsmanom? Ekipa je odigrala 37 mečeva, postigla 112 golova i upisala samo tri poraza. Ipak, neki su bili vrlo teški, bilo je tu sedam remija u Bundesligi i 27 primljenih pogodaka u Nemačkoj što je za njihove standarde poprilično. Mada, nema prvog komandanta odbrane Manuela Nojera...

Nagelsman će ostati na platnom spisku minhenskog tima budući da nije otpušten, već samo oslobođen dužnosti. Iako zvuči kao identična stvar - nije. Umesto da mu isplate sav novac koji mu duguju na ime ugovora koji važi do 2026. godine, oni će ga isplaćivati sve dok ne bude pronašao novi klub.

Kao što je već poznato, Tomas Tuhel će preuzeti ulogu prvog trenera ekipe i trening inauguracije vodiće u ponedeljak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke