Najava velikog transfera, Salah uzdrmao Španiju!

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 30.03.2021.
10:28
Izvor: Sportske.net

Veliki intervju Egipćanina za Marku.

EPA-EFE/Emilio Naranjo
EPA-EFE/Emilio Naranjo

Povezane vesti

Najbolji fudbaler Liverpula Mohamed Salah govorio je za špansku Marku uoči duela protiv Real Madrida naredne nedelje u Ligi šampiona istakvaši da ne isključuje mogućnost da jednog dana zaigra u Primeri.

Liverpul će za sedam dana gostovati kraljevskom klubu, što će biti prvi meč engleskog i španskog velikana od čuvenog finala Lige šampiona 2018. godine.

Salah je i pre nepune tri godine bio deo "crvenih", a meč će pamtiti i po ranoj povredi koju mu je, prema mnogim ocenama, namerno prirerio rivalski kapiten Serhio Ramos.

Novinare je zanimalo hoće li imati posebnu motivaciju 6. aprila zbog tog detalja iz prošlosti.

"Ta utakmica je prošla, pa ni ne razmišljam o njoj. Razmišljam samo o timu. Svi smo fokusirani na tim i svako od nas želi da pobedi. To je sve", rekao je Egipćanin uz osmeh kada je čuo ovo pitanje.

Istakao je da je od maja 2018. godine Liverpul osvojio Ligu šampiona i Premijer ligu čime su u klubu sa Enfilda postali pobednici.

Mnogi smatraju da je Real slabiji nego te sezone, dok Salah smatra da definitivno nisu isti kao te sezone kad su stigli do trećeg uzastopnog trofeja u Ligi šampiona.

"To je poptuno različito. Nemaju više takve igrače poput Kristijana Ronalda, koji je najveći u istoriji fudbala, neko ko je postigao mnogo golova. Sa druge strane, doveli su Azara, koji nije imao sreće sa povredama, ali definitivno nije isti tim", rekao je Salah.

Mo je dodao da ga pred meč brine što je Real šampionski klub te da voli da igra i pobeđuje u Ligi šampiona, a kao što se naslutilo u odgovoru na predthodno pitanje jasno je koji mu se protivnički igrač najviše dopada.

"Azar. Sa njim imam najbolji odnos, ostavio je dubok trag u Čelsiju, ali u ovom momentu nema sreće. Dobar sam i sa Lukom Modrićem. Sreli smo se nekoliko puta. Jednom ne mogu odabrati pošto je reč o plejadi vrhunskih igrača", kazao je Salah.

Posebnu vrstu poštovanja gaji prema treneru Reala Zinedinu Zidanu.

"Reč je o odličnom treneru. Osvojio je tri Lige šampiona. Radi odličan posao sa timom. Napustio je klub i vratio se i ponovo doneo trofej. Bio je jedan od mojih dečačkih idola. Radi veliki posao kao trener", rekao je Salah.

Bio je veoma zakopčan kada je reč o mogućem napuštanju Liverpula na leto, ali ne isključuje mogućnost da se jednog dana oproba u Španiji.

"Zašto da ne? Niko ne zna šta će se dogoditi u budućnosti, možda jednog dana, da", zaključio je Salah.

Prvi duel Liverpula i Reala igra se u utorak 6. aprila od 21 sat, dok je revanš osam dana kasnije u Engleskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke