Najbogatiji fudbaler na svetu? Za ovog nikada niste čuli!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 29.10.2022.
09:55
Izvor: Sportske.net

Došao je do Čelsija, ali uzalud...

Instagram: fjefrib
Instagram: fjefrib

Povezane vesti

Znate li ko je Faik Bolkija?

Kažu da je fudbaler, trenirao je za mnoge timove i nije se nigde dugo zadržavao, možda neka modernija i malo bogatija verzija Ali Dije.

Sestrić Sultana od Bruneja je najbogatiji fudbaler na svetu, procenjeno je da ima 13 milijardi funti na svojim računima. Nije želeo da vlada, želeo je da igra fudbal, dok mu je otac princ pomenute azijske države. 

Odrastao je u Engleskoj, plaćao školarine i po 40 hiljada funti godišnje, potom je počeo i da igra fudbal za Njuberi, Sautempton i na kraju je kao tinejdžer stigao u Čelsi. 

Ipak, ima i jedna zanimljivost, niko u Čelsiju nije imao pojma ko je on.

Zaigrao je i za Arsenal gde je bio na probi, čak i postigao gol u nekoj prijateljskoj utakmici protiv Singapura. Nije prošao, pa je otišao u Lester, potpisao trogodišnji ugovor koji je pod sumnjivim okolnostima postao četvorogodišnji, a za "lisice" nikada nije zabeležio ni minut u prvom timu. 

Za njega je potom "zagrizao" Maritimo, moguće je da su saznali njegovo poreklo i šta bi mogli da dobiju sa njim. Portugalci su ga doveli, ubacili u U23 tim, ali nije nikada zaigrao za prvi tim. 

I onda, u svojoj 24. godini, konačno je dobio šansu, ali na Tajlandu, otišao je u Čonburi gde je zaradio prve minute. 

"Veoma je uzbudljivo imati igrače koji su u vestima širom sveta", rekao je Sasit Singtotung, generalni direktor Čonburija. 

Ispostavilo se da i nije toliko loš kao Ali Dija, igrao je 14 od 15 mečeva, zabeležio četiri asistencije, a njegov tim je završio na sredini tabele u njegovoj prvoj sezoni. 

I dalje čekamo na gol, ali čini se da je vreme. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke