Najbolji Pepov tim ikada? Za sve je "kriv" Murinjo i hvala mu na tome!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 28.02.2021.
09:10
Izvor: Sportske.net

Kako je Pep Gvardiola obesmislio sezonu u Engleskoj?

EPA-EFE/Nigel Roddis
EPA-EFE/Nigel Roddis

Povezane vesti

Sve je počelo tim porazom od Totenhema, Žoze Murinjo je nadigrao Gvardiolu i slavio rezultatom 2:0, 21. novembra, pre tačno tri meseca.

Gvardiolu je taj poraz potpuno promenio, baš kao i Siti, koji je od tog trenutka počeo da igra najbolji fudbal od Pepovog dolaska.

Tada počinje šou - 27 utakmica, 24 pobede (20 u nizu koji još traje), 19 puta sačuvana mreža i samo osam primljenih golova.

U novembru, svi su otpisali Siti u trci za titulu, a sada su svi ostali otpisani, jer "građani" imaju 13 bodova više od Mančester Junajteda i Lestera, koji doduše imaju i meč manje. Zanimljivo, nakon poraza od Totenhema, Siti je bio četiri boda iza Liverpula, sada ima 22 boda više od najvećeg rivala.

Što se ostalih takmičenja tiče, u Ligi šampiona Siti je pobedio Menhengladbah u prvom meču rezultatom 2:0 i praktično je u četvrtfinalu. U FA kupu, Siti gostuje Evertonu, takođe u četvrtfinalu, dok 25. aprila igra finale Liga kupa, baš protiv Murinjovog Totenhema.

Siti je u igri na sva četiri fronta i deluje da je ovo ta  godina, kada će napasti sve trofeje. Jedan je već u ruci, drugi još "samo" da pobedi Murinja, a Liga šampiona?

Pa, svet je zaslužio jedno finale Bajern Minhen - Mančester Siti. 

I da, sve je počelo sa Murinjom i njegovom pobedom nad Pepom u novembru. I hvala mu na tome, posle toga smo dobili savršen tim i verovatno najjači Pepov još od ONE Barselone...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke