Najbolji strelac Primere se dogovorio sa Atletikom, čekaju se 40.000.000 i reprezentativni štoper!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 11.06.2024.
19:30
Izvor: Sportske.net

Sve je spremno za veliki transfer u Španiji.

EPA-EFE/Julio Munoz
EPA-EFE/Julio Munoz

Povezane vesti

Oduševila je sve ljubitelje fudbala širom svetu Đirona protekle sezone, osvojila senzacionalno treće mesto u španskoj Primeri i po prvi put u istoriji izborila plasman u Ligu šampiona.

Klub iz Katalonije do ovog istorijskog uspeha stigao je najviše zahvaljujući najboljem strelcu prvenstva Španije Ukrajincu Artemu Dovbiku koji je postigao 24 gola i potpuno "eksplodirao" u jednoj od najjačih liga na svetu.

Nadaju se navijači Đirone da će sa Dovbikom u špicu debitovati u Ligi šampiona, ali je Atletiko Madrid spreman da im pokvari planove.

Naime, kako javljaju mediji u Španiji, klub iz Madrida je postigao dogovor sa 26-godišnjim Ukrajincem, koji je veoma blizu toga da obuče dres "jorgandžija".

Tačnije od toga ga dele 40.000.000 evra koliko bi Atletiko trebalo da uplati na račun Đirone kako bi aktivirao otkupnu klauzulu za transfer korpulentnog golgetera.

Atletiko je navodno želeo da pregovara oko visine obeštećenja, ali su Katalonci jasni da pregovora nema. A neće ih ni biti ukoliko Madriđani plate 40.000.000 evra, jer će tada Dovbik automatski biti slobodan da pređe u njihove redove.

Pored Dovbika, Atletiko je navodno veoma blizu da realizuje još jedan transfer. Reč je o štoperu reprezentacije Španije i Real Sosijedada Robinu le Normanu za koga će izdvojiti između 25 i 30 miliona evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke