Najbolji su - Nemačka se opet sija od bogatstva, Kunc ponovo pokorio Evropu

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 06.06.2021.
22:53
Izvor: Sportske.net

Bilo je prilika na obe strane, ali ponovo su najbolji Nemci!

EPA-EFE/Igor Kupljenik
EPA-EFE/Igor Kupljenik

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Nemačke do 21 godine novi su šampioni Evrope nakon što su u finalu u Ljubljani savladali Portugaliju sa 1:0 (0:0).

Treće uzastopno finale za selektora Kunca, druga titula, nakon poraza u prethodnom od Španije.

Odličan tempo za jedno finale, gde je ulog ogroman. Posle nekoliko polušansi, pokušaja da se kreira dobra akcija, Portugalci su prvi pripretili preko Danija Mote i malo mu je nedostajalo da savlada Damena. Nakon uvodnog perioda igre, kada su Portugalci pretili preko krila, Nemačka je rešila da uzvrati.

Aktivan je bio sjajni Florijan Virc na desnom boku. Nekoliko puta je pokušavao da ugrozi gol rivala, pogodio prečku... Pomagao mu je i Nmeča, te kapiten Majer sa distance. Pritiskali su Nemci, neutralisali su igru Portugalije i nisu im dozvolili da kombinuju na zemlji. No, sve to moglo je da padne u vodu kada su Portugalci krenuli u kontru u samom finišu prvog dela. Vitinja se poigravao, pokušavao da predribla Damena, oklevao je i zicer "navigatora" je propao.

Odmah na početku drugog poluvremena – stigla je kazna. Sjajno je Ridle Baku uvideo kako se prikrada Nmeča i kroz odbranu rivala poslao pas za svog napadača koji obilazi Koštu i u 49. minutu donosi prednost Nemačkoj!

Imali su Portugalci lep napad u 66. minutu kada su kombinovali Žota, Vijeira i Leao koji je poslao loš pas ka Konseisau taman kada su stvorili višak. Mogli su Nemci da materijalizuju prostor za kontanapade koji su imali s obzirom na to da je ekipa Ruija Žorža pritiskala na sve načine. Adejemi je imao situaciju oči u oči sa Koštom, ali portugalski čuvar mreže je još jednom bio na visini zadatka. Sve što je mogao, on je odbranio na ovoj utakmici. Desetak minuta nakon toga, isti dvojac našao se jedan anspram drugog, ali ponovo je Košta izašao kao pobednik, i ponovo na identičan način je odbranio udarac – nogom.

Nemci su pokazali čvrstinu, posebno u odbrani. Sjajnu predstavu pružio je vezista Genta Nikas Dorš, dobar je bio i kapiten Majer, baš kao i Baku, Šloterbeh, Nmeča... O Florijanu Vircu će se tek pričati.

Do kraja, Portugalci nisu uspeli ozbiljnije da priprete golu Damena, Nemci su se trudili da odugovlače još više i na taj način su uspeli da osvoje treću titulu u ovom uzrastu u istoriji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke