Najgori scenario - Liverpul bez Lige šampiona?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 01.03.2021.
09:25
Izvor: Sportske.net

Kako smo odjednom stigli do teme da Liverpul možda ostane bez top 4?

EPA-EFE/Laurence Griffiths
EPA-EFE/Laurence Griffiths

Povezane vesti

Pretprošle sezone osvojili su Ligu šampiona, prošle postali šampioni Engleske, a ove možda ostanu bez top 4.

Liverpul igra najturbulentniju sezonu u eri Jirgena Klopa i strahuje čak i za plasman u Ligu šampiona. Prema statističkoj prognozi čuvene Opte, Liverpul ima 58% šansi da se nađe u top 4 i da se plasira u Ligu šampiona. 

Ugledni Atletik danas se bavio analizom o narednoj sezoni Liverpula ako ostane bez plasmana u Ligu šampiona. Ako se to dogodi, izvesno je da će Liverpul morati da prodaje neke igrače i da će to znatno uticati na finansijsko stanje u klubu. 

Platni spisak Liverpula godišnje je težak preko 300 miliona funti i usled pandemije, igranja pred praznim tribinama, te izostanka iz Lige šampiona, mogli bi da budu ogroman udarac za klupski budžet.

Mete kao što su Erling Haland ili Kilijan Mbape bi definitivno bile propuštene, navodno, tu je i spisak jeftinih alternativa, no, za priče o pojačanjima je još uvek rano. Najpre da Liverpul prebrodi krizu i veže nekoliko pobeda.

Liverpul je trenutno šesti na tabeli, sa 43 boda, samo dva manje od četvrtoplasiranog Vest Hema, i jedan manje od Čelsija. Drugoplasirani Junajted beži sedam, a Lester šest bodova, tako da će trka biti paklena do samog kraja.

Iskreno, malo ko može da zamisli da Liverpul ne bude makar četvrti, a na ruku mu ide i raspored. Do kraja, Redsi imaju većinu utakmica protiv timova iz drugog dela tabele, pošto su im rivali - Fulam, Vulvsi, Aston Vila, Lids, Njukasl, Sautempton, VBA, Barnli i Kristal Palas, i tu su još samo tri na papiru teške utakmice - Čelsi na Enfildu i gostovanja Arsenalu i Mančester Junajtedu.

Ako nas lično pitate, ne postoji šansa da Liverpul ne bude u top 4, i na kraju krajeva, ko sme da otpiše Klopov tim u borbi za Ligu šampiona u kojoj je sve moguće?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke