Najjači kad je najpotrebnije - Juventus u igri, pobeda na "San siru"!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 06.01.2021.
22:39
Izvor: Sportske.net

Najjači Juventus kad im je najpotrebnije, Milan je baš "osakaćen" neigranjem pola tima...

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Najjači su kad ih svi otpišu.

Ekipa Juventusa je slavila protiv Milana na "San Siru" u velikom derbiju Italije, bilo je 1:3 (1:1).

Juventus bolji na početku utakmice, a do prve ozbiljne šanse stiže preko Federika Kijeze koji je imao svoj mali šou u samo tri minuta.

Pogodio je stativu, zvonilo je u ušima odbrambenih igrača Milana, a minut kasnije glavom šutira preko gola.

Treća-sreća, Kijeza je dočekao fantastičnu asistenciju Dibale petom, šutirao i matirao Donarumu za 1:0.

Nakon ovog gola se igralo na sredini terena desetak minuta, a onda je Milan preuzeo inicijativu. Leao je propustio sjajnu šansu, šutirao je par centimetara pored gola, a onda gol u 41. minutu.

Čalahnoglu je zaustavio Rabioa, propisno po mišljenju Iratija, usledila je kontra, asistencija Leaa, egzekucija Kalabrije za 1:1. Definitivno je bilo faula Čalhanoglua, Irati je doneo pogrešnu odluku na štetu Juventusa.

Golove iz prvog dela pogledajte OVDE.

U nastavku samo jedan tim u prvih 20-ak minuta na terenu, Juventus.

Daleko su bili bolji i u 62. minutu gol. Primio je loptu Kijeza na 20-ak metara od gola, namestio na levu nogu i pogodio sa ivice kaznenog prostora za 1:2.

Dosta je bilo loših odluka sudije Iratija koji je oštetio i Milan, Bentankur je mogao vrlo lako da dobije drugi žuti karton u 70. minutu.

Mekeni je mogao da povisi na 1:3 kada je Donaruma sjajno intervenisao, ali je nadoknadio propušteno. Kuluševski je odlično prošao, dodao do Mekenija koji pogađa za 1:3!

   
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

28 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DEL PIEROO
Thursday, 07.01.2021
01:42

Krece samaranje braco, slavice se i deseta :D

avatar
Stevan Mikša
Wednesday, 06.01.2021
23:51

Pri rezultatu 1:1, trebalo je svirati drugi zuti za Juveovog igraca. Toliko.
Milan vrvt nece izdrzati trku sa Piolijevim tempom i ovakvom klupom. Inter neigranjem u Evropi ima odlicnu sansu i sami ce biti krivi ako ne osvoje titulu.

avatar
petar8
Thursday, 07.01.2021
00:08

Zaboravljas tko sjedi na klupi Intera. Sa onim na klupi nebih se kladio

avatar
crno-crveno
Thursday, 07.01.2021
01:15

o kakvom ti tempu pricas?

Pravis se pametan a nemas pojma o cemu pricas

Pioli trenira ekipu extra kao i vecina trenera u svetu.

Milan nocas nije imao ceo tim zbog korone i crvenog kartona
Samo su mu 3 igraca povredjena 2 su imali koronu i tonali nzbog crvenog

Milan odigrao dobru utakmicu ali na sredini nije imao snagu koju benaser donos ili tonali plus oslabio desni bok jer kalabrija nije tu igrao i dalot je glavni krivac za treci kol ostavio je samog u petercu mekenia.

Sve u svemu dobra utakmica desetkovanog milana.

avatar
juvealexx
Wednesday, 06.01.2021
23:51

Nekorektno je umanjivati zasluženu pobjedu Juventusa zbog toga što je Milanu nedostajalo "pola tima" ,pa Juventusu je nedostajalo "pola obrane" i oba standarda bočna igrača uz moratu u napadu ,ova utakmica je pokazala da je Milan bez Ibrahimovića i Rebića itekako "ranjiv " i da Theo hernandez i leao ne mogu to nadomjestiti u napadu , da li je ovo nagovještaj boljih rezultata Juventusa i možda povratka u igru za scudetto vidjet ćemo protiv Intera

avatar
petar8
Thursday, 07.01.2021
00:10

Pobjeda cista,zasluzena...koliko god mi to nije drago reci jer ovo bi mogao biti okidac za juve. Izostanak ko izostanak,Inter je igrao bez 7igraca u derbiju protiv milana,tako to ide u nogometu

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 07.01.2021
00:16

Bennacer I. (Thigh Injury) Alex Sandro (Illness)
Gabbia M. (Knee Injury) Cuadrado J. (Illness)
Ibrahimovic Z.( Convalescence) Morata A. (Muscle Injury)
Krunic R. (Illness)
Rebic A. (Illness)
Saelemaekers A. (Thigh Injury)
Tonali S.(Red Card)

7:3 i ti kazes da je vama nedostajalo pola odbrane i da su nedostajala oba bocna u napadu? Kako bre?! Tesko da neko moze da tvrdi da nas veceras niste zasluzeno pobedili...

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 06.01.2021
23:47

Tuzno je na sta je spao ovaj derbi (njihova klupa je u rangu ili cak mozda i jaca od naseg prvog tima i tako vec godinama) i tuzno sta sve prozivljava ova planeta, svako prvenstvo na svetu (i) ove i prosle sezone je potpuno neregularno i ovo nema mnogo veze sa fudbalom. Zasluzena je njihova pobeda, tu nema zbora, nismo imali velike sanse cak ni za taj jedan bod ako gledamo ko sve nije mogao da igra za nas, a samo me zanima sta bi se dogodilo da smo mi danas bili gosti i da smo kojim slucajem odbili da putujemo pozivajuci se na zdravstvene vlasti u Lombardiji koje mozemo, a i ne moramo da poslusamo. Velika sramota kako nam u odbrani igraju Ernandez i Romanjoli (ne samo posle ove povrede, jako me je razocarao, skoro svaki put kad igramo protiv njih, bar jedan gol njemu ide na dusu), ali, ni to nije nista novo, zar ne? Ako pobedimo sve do kraja, prvaci smo!

avatar
petar8
Thursday, 07.01.2021
00:12

Thea je chiesa vratio na tvornicke postavke. Realno prva dva gola njegov igrac prolazi kao na šetnici. Kod treceg thea nema ni blizu sesnaesterca a ne da je na svojoj poziciji.

avatar
iL dRaGoNe
Thursday, 07.01.2021
00:43

Samo mi jasno nije zasto onog Hernandeza ne prebaci da igra desno krilo kao ljevak...???
Decko je klasicni ofanzivni spoljni po meni, slab je defanzivno a ofanzivno je cak i pretnja po protivnicki gol, covek uvek napravi pometnju protivniku i konstantno stvara sanse sebi i drugima, jasno mi nije zasto i dalje igra na beka?
Milan treba da kupi levog beka koji je defanzivan, ali koji moze da pomaze krilu... A hernandez da desno krilo, i da seče unutra da uzlazi i stvara sebi šansu za šut, ovako ga samo ograničavaju, i troše ga po strani jer mora da se vraća do kraja, a zadatak mu i da ide gore da igra krilo ...pa dečku jezik ispade više, kako ne vide to?? 🤷
I Bejl je levi bek pa je završio na desnom krilu na kraju, samo ovi retardi iz Milana ne vide da i Hernandez mora da promeni poziciju

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 07.01.2021
00:20

Nista novo, kazem...

avatar
zeks
Wednesday, 06.01.2021
23:43

Realno i dobar otpor Milana, s obzirom na to koliko im igraca nedostaje. Ne treba ovaj poraz da ih sputa, samo neka nastave da gledaju svoju igru i dalje ce biti medju kandidatima za titulu

avatar
Mak-Juventino
Wednesday, 06.01.2021
23:43

Vazna pobeda , Kieza proradio u pravi cas , ostasli ok ...

avatar
Kiddo
Thursday, 07.01.2021
00:38

Desi Mak legendo, ukinuse nam juvebalkan :) pozdrav

avatar
Mak-Juventino
Friday, 08.01.2021
00:56

Na Face ima neka stranica , ali ja nisam tamo :DDD Ovo je moje mesto , pa bujrum :DDD Sportski pozdrav

avatar
Brat Marchisio
Thursday, 07.01.2021
03:26

A Dybalina asistencija, magija :)

avatar
lol (NewProfile)
Wednesday, 06.01.2021
23:42

Sigurna pobeda Juventusa, pa moglo bi se reci i zasluzena, ali mora se istaci da Milan nije imao 5 prvotimaca zbog povreda i zbog bolesti, dal bi pobedili, ne znam, ali bi sigurno pruzili bolji otpor. Na 2:1 sudija oprasta cist drugi zuti Bentakuru, ali nema veze, idemo dalje, sreca pa su Napoli i Inter kiksnuli. Theo najslabiji danas, Kjeza doktorski.

avatar
Alex#10
Thursday, 07.01.2021
01:26

Slazem se, mogao je iskljuciti Bentankura bez ikakve dileme. Mada cesto se desava da sudija igracu oprosti prvi start za drugi zuti karton. A i realno trebao je u prvom pol svirati faul nad Rabioom kada je Milan izjednacio. Tu je Juve bio ostecen. Inace sudija je jako lose sudio. Npr u prvom pol bukvalno nije svirao nistam nijedan prekrsaj. Kada je pocelo drugo pol svaki moguci start je svirao. Sto opet ukazuje na to da je na poluvremenu uvideo kakvu je gresku napravio kod prvog gola Milana.

avatar
lol (NewProfile)
Friday, 08.01.2021
00:19

Kod gola Milana mogao je VAR da opomene sudiju pa pogleda snimak, dok s druge strane to nije mogao u situaciji sa Bentakurom jer to nije faul za direktan crveni. U svakom slucaju bilo pa proslo, greske se desavaju. Ne treba se sudijama baviti, bar ne na ovoj utakmici.

avatar
Zoran Krstin
Thursday, 07.01.2021
10:24

Ni gol Milana nije bio baš 100 % regularan, a i Theo je mogao pokupiti pokoji žuti već u prvom delu utakmice. Da, baš sreća da su i Inter i Napoli kiksali. Stvari polako dolaze na svoje mesto. Juventus je ionaku uvek najjači od januara dalje.

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 06.01.2021
23:41

Kao sto sam i najavio, mada ovo je ocekivan rezultat, tek ce krenuti pad Milana, po mom misljenju do pozicije broj 5 na tabeli, a u LE ispadaju ili od Zvezde ili kolo posle toga.

avatar
Bádr Hari
Wednesday, 06.01.2021
23:41

Očekivano sva 3 gola iz ofsajda. 😂

avatar
Bádr Hari
Wednesday, 06.01.2021
23:41

Nebeski skakač nije dao gol i mojoj sreći nema kraja. 😂

avatar
Badr Hari
Wednesday, 06.01.2021
23:40

Nema veće istine od toga što kaže marketi... ovaj, svaki pravi ljubitelj fudbala, da ovaj Juve nema šta da traži bez čoveka koji je bolji od Pelea ni protiv slabih protivnika, a kamoli protiv Milana. Kao i uvek kada je najteže gledali smo masterclass izlizanog u kome je potpuno sam uništio Milan i još jednom dokazao da mu nema ravnog u istoriji fudbala ovoga univerzuma, a i šire. 😂😂😂