Najluđa trka u Evropi, usudite se da pogodite ko pobeđuje!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 22.03.2021.
18:35
Izvor: Sportske.net

Teško da će neka trka biti luđa u ligama petice.

Povezane vesti

Atletiko Madrid, Barselona i Real Madrid? Sada je sve otvoreno i svako ima razlog da se nada da može do titule.

Atletiko je lider sa 66 bodova, Barselona ima 62, Real 60, ali upravo Zidanov tim ima najbolji raspored do kraja. Real dočekuje Barselonu 10. aprila i to je jedini derbi koji ih čeka do kraja sezone, dok se Barsa i Atletiko sastaju 10. maja na "Kamp nou".

Atletiko je imao jesen iz snova, ali je u drugom delu sezone počeo da pada i može da zahvali Janu Oblaku što je odbranio penal u nedelju protiv Alavesa i sačuvao četiri boda prednosti u odnosu na Barsu. Atletiko ima ubedljivo najteži raspored, jer, pazite sada, posle pauze ima dva vezana gostovanja Sevilji i Betisu, potom nešto kasnije i Bilbau, a Barseloni idu 10. maja. Uz to, Simeoneova glavobolja su i potencijalne suspenzije, čak četvorica igrača su na karton od "hlađenja", a u ovakvom rasporedu svaki igrač je bitan. 

Barselona je u najboljoj formi od svih timova, to je potvrdila u San Sebastijanu, pobedom od 6:1. Verovali ili ne, Barsa u prvenstvu ima skor 15-3-0 na poslednjih 18 mečeva, od poslednjeg poraza u Kadizu početkom decembra. Katalonci praktično drže stvari u svojim rukama, ako pobede Real u gostima 10. aprila, ako Atletiko kiksne samo jednom do međusobnog duela, Katalonci mogu na svom stadionu da preteknu Simeoneov tim. 

Treba dodati i to da je Real jedini ostao u  Ligi šampiona i da Barselona dolazi u najgorem mogućem trenutku - između dva meča protiv Liverpula. Real dočekuje Liverpul 6. aprila, pa Barsu 10. i onda gostuje na "Enfildu" 14. aprila. 

Ovako izgleda raspored, šta mislite koje su mine i ko će se sapleti, a ko osvaja titulu?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr®Hari
Tuesday, 23.03.2021
00:58

Stvarno ne treba biti mnogo pametan pa zaključiti da će Real ponovo pokrasti titulu u La Ligi. Kada god prednost protivnika nije (pre)velika, a vrate se sa pauze (makar i reprezentativne) 10-ak kola pre kraja prvenstva, Real nezadrživo nastavlja sa sudijskim pljačkama u svakoj utakmici do kraja, bez izuzetka i bez ikakvih skrupula. Podsetimo se samo prošle sezone: nakon 27 odigranih kola usledila je pauza zbog covid-19 pandemije, pre koje je Barsa bila na čelu tabele sa 2 boda prednosti. Nakon pauze nije se znalo ko je bio gori, Real ili Barsa, ali se znalo da će Real pokrasti sve utakmice do kraja, što se naravno i desilo. Reprizu toga ćemo gledati posle reprezentativne pauze.