Najnesrećniji crveni karton ikada, dva ekspresna gola - Brentford konačno u Premijer ligi!

Autor: Nemanja Janošev
subota 29.05.2021.
17:57
Izvor: Sportske.net

Konačno su uspeli.

@SkyBetChamp/Twitter
@SkyBetChamp/Twitter

Povezane vesti

Fudbaleri Brentforda plasirali su se u Premijer ligu pošto su u finalu Čempionšipa savladali Svonsi na "Vembliju" sa 2:0 (2:0).

Po prvi put od sezone 1946/47, Brentford će igrati najjači rang engleskog fudbala.

Nakon što ih je Fulam u toj nameri sprečio prošle godine, ovog puta niko nije mogao da im stane na put. Sjajno su otvorili meč, sa dva brza gola. Prvo je najbolji strelacIvan Toni realizovao penal i u 10. minutu im je doneo prednost.

Ubrzo je Svonsi pokušao da izjednači, Andre Aju je izgubio loptu pred golom rivala, usledila je kontra Embuema koji je proigrao Rasmusena, a ovaj na suprotnoj strani ugledao zemljaka Markondesa koji natrčava i trese mrežu.

Svonsi, koji je bio bled, ostao je bez ikakve nade u 67. minutu kada je vezista "labudova" Džej Fulton nesrećno zaradio crveni karton. On je u trci za loptom sa Jensenom nagazio na njegovu nogu, okliznuo se i sa dve noge uhvatio u, žarnoski rečeno, makazice protivničkog igrača, a sudija Kris Kavanoh mu je pokazao put u svlačionicu.

Kako video-tehnologije nema u Čempionšipu, Kavanoh nije mogao da se uveri u to da Fulton nije imao nameru, što snimak potvrđuje, pa je tako, reklo bi se, na najnesrećniji mogući način ugasio sve nade svom timu.

Do kraja meča, Svonsi nije ugrožavao gol Raje, a o njihovoj slaboj predstavi svedoči i broj udaraca u okvir gola rivala koji je iznosio - nula!

Tako se kompletirao sastav Premijer lige za narednu sezonu, pa uz Brentford, idu Norič i Votford koji su ranije obezbedili plasman.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke