Najnezahvalnija uprava na svetu - Premijerligaš sada koči najbolje strelce da idu na AKN!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 02.01.2022.
10:25
Izvor: Sportske.net

Ovo može da izazove veliko nezadovoljstvo kod dvojice najboljih igrača ekipe.

FK Watford
FK Watford

Povezane vesti

Fudbalski klub Votford sprečio je dvojicu svojih fudbalera da otputuju u svoje zemlje kako bi branili boje reprezentacija na Afričkom kupu nacija.

U pitanju su dvojica najboljih strelaca ekipe Emanuel Denis i Ismaila Sar. Brzonogi napadači su ključni u ovoj sezoni "stršljenova" koji očigledno ne mogu bez njih i smatraju da bi odlasci dvojice Afrikanaca na turnir crnog kontinenta značio i definitivno ispadanje iz elite.

Stopirali su odlazak Emanuela Denisa u reprezentaciju Nigerije pre nekoliko dana, a sada su Saru takođe zabranili da ode na skup selekcije Senegala. Osude su stigle od strane jednog od favorita za osvajanje Afričkog kupa nacija.

"U mejlu primljenom 31. decembra 2021. godine, Votford nas je obavestio, na osnovu lažnih argumenata, Ismailu Sara da se pridruži reprezentaciji Senegala, iako je on izrazio želju da nastupa. Fudbalski savez Senegala je momentalno odgovorio kako bi potvrdio zadržavanje poziva za igrača i obavezu kluba da ga pusti najkasnije do 3. januara. Ovim putem, obavestićemo i FIFA o odbijanju kluba da pusti fudbalera da javi reprezentaciji", stoji u saopštenju Senegala u čijem su nastavku naveli da je odluka Votforda diskriminišuća i puna nepoštovanja.

Brojni klubovi se suočavaju sa odlascima ponajboljih fudbalera na AKN. Konkretno, izuzetno će biti pogođen Liverpul zbog odlazaka Salaha i Manea, kao i Čelsi, koji neće moći da računa na udarnu iglu svog tima golmana Eduara Mendija.

Ovo je još jedna u nizu kontroverznih odluka uprave Votforda na čelu sa porodicom Poco koja je u i Udinezea. Klub je poznat po konstantnim promenama trenera nevažno da li su u pitanju uspesi ili ne. Od trenutka kada je porodica Poco preuzela Votford (2012), klub je promenio čak 13 trenera, neračunajući prelazne menadžere, što je ubedljivo najviše u Premijer ligi, pa i u Čempionšipu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke