Najregularnija liga u regionu? ''Ovaj model se pokazao najboljim!''

Autor: Darko Mitrović
petak 21.05.2021.
21:00
Izvor: Sportske.net, arena

Može li takav model da se ''iskopira'' i u Srbiji?

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Povezane vesti

U Crnoj Gori je ovih dana aktuelna tema izbora predsednika Fudbalskog saveza. Izbori su zakazani za 30. jun, rok za prijavu kandidata je 7. jun, a kako sada stvari stoje, u trci će biti aktuelni predsednik Dejan Savićević i Jovan Kaluđerović, internacionalni sudija.

U susret izborima, Savićević je dao opširni intervju za podgoričku ''Arenu'', gde je govorio o onome što planira da uradi ukoliko bude dobio novi mandat, uz osvrt na ono što je do sada već urađeno.

Nešto čime se Savićević pohvalio jeste i promenjen sistem takmičenja u šampionatu Crne Gore, gde je liga sa 12 skraćena na 10 klubova. Savićević uverava da je to donelo odličan rezultta u smisli regularnosti takmičenja.

''Sadašnjim sistemom od 10 timova u Prvoj i 10 u Drugoj ligi došli smo do toga da imamo najregularniju ligu u regionu. Ovaj model se pokazao najboljim i na njemu ćemo ostati. Trudićemo se da i u narednom periodu svi klubovi budu ravnopravni, da imaju isti tretman, što smo kroz moj dodadašnji mandat i pokazali. Niko nije favorizovan ili namerno za nešto uskraćen. Ima ljudi sa kojima ne pričam po 15 godina, a ne čelu su nekih klubova. I njima smo pomagali finansijski, za veštačku travu, za teren, reflektore… Fudbalski prosperitet je iznad ličnih neslaganja'', izjavio je Savićević, a prenosi ''Pobjeda''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke