Najskuplja reklama na svetu, zasluženo Liverpulova!

Autor: Lazar Nikolić
petak 20.05.2022.
13:45
Izvor: Sportske.net

Nastavlja se sponzorstvo koje je promenilo sve.

EPA-EFE/Biel Alino
EPA-EFE/Biel Alino

Povezane vesti

Kada je Liverpul 2010. zamenio dugogodišnjeg sponzora, kompaniju piva Karlsberg, britanskom bankom Standard čarted navijači su bili razočarani, jer je danska kompanija i njen logo na dresu bila "neraskidiva" sa klubom, prosto crveni dres Liverpula, nije se ni mogao zamisliti bez natpisa "Karslberg".

U godinama koje su usledile saradnja Liverpula i Standard čarteda prerasla je u jednu od najplodonsnijih u istoriji fudbala, na veliku radost navijača "Redsa".

Britanska banka je već 12 godina na dresu kluba sa "Enfilda", a Liverpul godišnje dobija 46.000.000 evra na ime sponzorstva, sasvim solidan novac. Međutim, ugovor "Redsa" sa bankom ističe naredne godine, a posle fenomelanih rezultata moglo bi da dođe do dupliranje sume za sponzorstvo.

Tako bi Liverpul od Standard čarteda zarađivao ogromnih 90.000.000 evra po sezoni! Na ovaj način "Redsi" bi na svom dresu nosili najskuplju reklamu na svetu.

Poslednji put su Liverpul i Standard čarted produžili ugovor pre finala Lige šampiona 2018, kada je Real slavio. Od tada ekipa Jirgena Klopa osvojila je mnoštvo trofeja, među kojima su najznačajniji onaj u Premijer ligi 2020. godine i pehar Lige šampiona 2019.

Ukoliko potpiše novi ugovor o sponzorstvu, Liverpul će ubedljivo prestići rivala u finalu ovogodišnje Lige šampioan Real Madrid, koji od kompanije Emirejts zarađuje 70.000.000 evra po sezoni.

Posle sjajnih rezultata, "Redsi" su zaslužili da skupo prodaju "kožu", u ovom slučaju dres.

Liverpul se nada osvajanju titule u Premijer ligi. Za to im je potreban kiks Mančester sitija protiv Aston Vile na "Etihadu" u poslednjem kolu šampionata, kvota na duplu šansu X2 je 5,90, ako verujete u čudo, odigrajte.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke