Najslađe - Sad je i matematički, Inter dobio "Madoninu" i osvojio titulu!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 22.04.2024.
22:43
Izvor: Sportske.net

Inter je šampion Italije u sezoni 2023-24!

EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO
EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Povezane vesti

Ekipa Intera je šampion Italije za sezonu 2023-24!

Oni su večeras savladali Milan u "Madonini" sa 1:2 i otišli na nedostižnih +17 na 5 kola do kraja prvenstva. 

Igrao se 18. minut kada je Inter stigao do prednosti u derbiju. 

Bio je korner sa leve strane, Pavar je prebacio loptu na drugu stranu peterca, a na pravom mestu je bio Aćerbi koji šalje loptu u mrežu za 0:1.

Milan je imao terensku ravnotežu, ali je teško stizao do ozbiljnijih šansi, a jednu od retkih je propustio Rafael leao kada je golman Zomer dobro reagovao i odbranio mu šut. 

U nastavku Inter je igrao prilično pametno, nije srljao i čekao je grešku protivnika. 

Dočekali su jednu na startu drugog poluvremena, igrao se 49. minut i neshvatljivo kako je Markusu Tiramu dozvoljeno previše prostora da se namesti i da šutira, učinio je to odlično i savladao je Manjana. 

Milan je pojačavao i imao je šansu tri minuta kasnije preko Tea Ernandeza, a onda na drugoj strani takođe prilika za Čalhanoglua, bez gola se završilo i jedno i drugo. 

Pritiskao je formalni domaćin kako se meč približavao kraju i nekako je uspeo da stigne do izjednačenja. Učinio je to Fikajo Tomori, posle haosa u kaznenom prostoru. Čukvuedze je centrirao, lopta dolazi do Leaa, pa Gabije, Zomer je odbio loptu samo do Tomorija koji je na pravom mestu za 2:1. Haos i gol Milana. 

Samo tri minuta kasnije moglo je da bude i 2:2, prvo je Zomer odbranio, da bi Pavar bio spasilac na gol liniji. 

Uspeo je Inter da umrtvi do kraja utakmicu i da na kraju proslavi titulu na njima najslaži način, pobedom u velikom derbiju protiv drugoplasiranog tima na tabeli. 

Videli smo i nemile scene jer su se tukli Damfris i Ernandez, teško je bilo ko mogao da ih razdvoji, pa su obojica "pocrveneli". Strasti se nisu smirile do kraja, pa je i Kalabrija dobio crveni karton...

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke