Naklon za Bepea Marotu, potpisnika i ove i sledeće titule Intera!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 11.02.2024.
08:45
Izvor: Sportske.net

Kakav posao radi čovek...

EPA-EFE/ANGELO CARCONI
EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Povezane vesti

Inter je najbolji tim Italije i zasluženo i vicešampion Evrope, a kako stvari stoje, biće ponovo šampion Serije A, i ove, a i naredne sezone?

Tako barem tvrde na Apeninima, a velike zasluge idu na račun Bepea Marote, koji je po ko zna koji put pokazao da sa minimalno ulaganja pravi strašne timove.

U Juventusu je apsolvirao transfere slobodnih agenata po isteku ugovora sa prethodnim klubovima, a sada je isto nastavio i u Interu. 

Poslednji u nizu je Markus Tiram, verovatno najbolje pojačanje u Seriji A, a i među najboljima u Evropi u ovoj sezoni. Francuz je letos stigao po isteku ugovora sa Borusijom Menhengladbah, a do sada je učestvovao kod 22 pogotka Intera, sa po 11 golova i 11 asistencija na 32 utakmice. 

Osim Tirama, Marota je završio za siću i Benžamana Pavara, koji je stigao za samo 30 miliona evra, Jan Zomer je plaćen šest, a Frančesko Aćerbi četiri. Kao slobodni su stigli i igrači iz rotacije - Davi Klasen, Huan Kudrado i Aleksis Sančez. 

Ali, zašto svi najavljuju Interovu titulu i 2024. i 2025. godine?

Pa, jer Marota nastavlja sa briljatnim besplatnim pojačanjima. Kako Aleksis Sančez i Marko Arnautović ipak nisu adekvatne alternative Lautaro i Tiramu, iz Porta stiže sjajni Mehdi Taremi. Reprezentativcu Irana na leto ističe ugovor, ima 31 godinu, ali je prava gol mašina, jer je dao 86 pogodaka i upisao čak 53 asistencije na 171 utakmici za Porto.

Osim njega, kao što smo najavili, kao slobodan igrač stiže još zvučnije pojačanje - Pjotr Zjelinski, jedan od najboljih centralnih veznih igrača Serije A proteklih godina. 

Sve u svemu, Inter je postao ponovo velesila i deluje da će imati tim koji će dominirati Italijom u ovoj i u narednim godinama..

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke