Nakon debakla od Junajteda, Klop oštro kritikovao FIFA i UEFA!

Autor: Nemanja Veljković
utorak 12.07.2022.
21:24
Izvor: Sportske.net

Nemački stručnjak traži duži odmor za fudbalere.

EPA-EFE/ANDREW YATES
EPA-EFE/ANDREW YATES

Povezane vesti

Nakon ubedljivog poraza od Mančester junajteda, trener Liverpula, Jirgen Klop, kritikovao je kalendar takmičenja UEFA i FIFA.

Mančester junajted savladao je Liverpul sa ubedljivih 4:0 na pripremnoj utakmici na Tajlandu, pogotcima Sanča, Freda, Marsijala i Pelsitrija.

Junajtedov menadžer Erik ten Hag je na teren poslao najjači sastav, dok je Klop izveo kombinovani tim sa velikim brojem mladih igrača.

Nakon poraza nemački je trener imao je šta da prigovori UEFA i FIFA.

''Moramo se pobrinuti da damo momcima dovoljno vremena za odmor. Sada imamo pet izmena što je krucijalno, to su odlične vesti, ali UEFA i FIFA moraju biti veoma oprezne s onim što stvarno žele, jer žele kvalitetne turnire, a ako imaš umorne igrače, nemaš kvalitetan turnir'', kazao je Klop i osvrnuo se na odluku da ovogodišnje Svetsko prvenstvo bude održano krajem godine.

 ''Moramo razmisliti i Premijer liga mora razmisliti. Recimo da Engleska postane prvak sveta i nedelju dana kasnije dođe Boksing dej i svi očekuju da opet budeš spreman. Ovo se nikad nije dogodilo u istoriji fudbala, ali za ovu generaciju se uvek iznova događa. Ne uvek isto, ali slične situacije. Treba govoriti o pravim stvarima i dati igračima odmor'', dodao je nemački stručnjak.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke