Gotovo - Napoli je šampion Italije!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 04.05.2023.
22:37
Izvor: Sportske.net

Treći put u istoriji.

EPA-EFE/GABRIELE MENIS
EPA-EFE/GABRIELE MENIS

Povezane vesti

Fudbaleri Napolija osvojili su "Skudeto" koji se u Napulju čekao 33 godine!

Generacija Dijega Armanda Maradone bila je prvak Italije 1987. i 1990. godine, a aktuelna generacija koju predvode Viktor Osimen i Kviča Kvarackelija donela je treću titulu na jug Italije, gde će ogromno veselje trajati nedeljama koje su ispred nas.

Napoli je za vikend propustio šansu da pred svojom publikom osvoji titulu, Salernitana je bila partibrejker, večeras mu je bio dovoljan bod protiv Udinezea u gostima i taj bod je i uzeo, pošto je remizirao rezultatom 1:1 u 33. kolu Serije A.

Izabranici Lućana Spaletija su titulu obezbedili na pet kola pre kraja, pošto sada imaju 80 bodova, što je nedostižnih 16 više od drugoplasiranog Lacija.

Udineze je poveo u 13. minutu preko Sandija Lovrića. Naš Lazar Samardžić je proigrao Udogija na levoj strani, ovaj je prosledio loptu u kazneni prostor do Slovenca, koji je sjajno gađao sa 13 metara i pogodio same rašlje iza nemoćnog golmana Mereta, za 1:0.

Taj rezultat ostao je na snazi do kraja prvog poluvremena, a na startu drugog je Napoli krenuo svim silama po izjednačenje i uspeo je u 53. minutu. Eljmas je izveo korner sa desne strane, a lopta je posle velike gužve, udarca Kvarackelije i odbrane Silvestrija, stigla do Osimena, koji je sa nekih 12 metara bio nepogrešiv i pogodio je za 1:1.

To je bio i konačan rezultat ovog duela, pa je Napoli večeras i matematički krunisan kao novi prvak Italije. Apsolutno zasluženo, jer je dominirao kroz celo prvenstvo.

U drugom meču koji je odigran večeras, Empoli je na svom terenu pobedio Bolonju sa 3:1. Lukumi je već u prvom minutu dao autogol, a potom je Akpa Akpro udvostručio prednost u 45. minutu. Na 3:0 je povisio Kambiađi u 68. minutu. Orsolini je iz penala u 87. minutu postavio konačnih 3:1.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke