Napoli opet razočarao i to pred Spaletijem, bod nade za Frozinone!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.04.2024.
14:30
Izvor: Sportske.net

Napolitanci dva puta vodili, ali su opet prosuli još dva boda na svom terenu.

EPA-EFE/CESARE ABBATE
EPA-EFE/CESARE ABBATE

Povezane vesti

Današnji programn u okviru 32. kola italijanske Serije A počeo je utakmicom na ''Maradoni'' u Napulju kojoj je prisustvovao i italijanski selektor i bivši trener šampionskog tima Napolija Lućano Spaleti.

Ali, nije bio taličan svom bivšem timu, jer je domaći Napoli osvojio samo bod u duelu sa Frozinoneom - 2:2 i ovo je treća uzastopna utakmica na svom terenu koju Napolitanci ne uspevaju da dobiju.

Napoli sada deli sedmo i osmo mesto na tabeli sa Laciom, obe ekipe imaju po 49 bodova, a Frozinoneu ovaj bod mnogo znači u borbi za opstanak i trenutno je na 17. poziciji sa 27 bodova.

Napoli je poveo već u 16. minutu meča kada je Politano u stilu Arjena Robena sa desne strane došao do ivice kaznenog prostora, izgradio poziciju za šut i levom nogom postigao efektan gol - 1:0.

Samo četiri minuta kasnije, stopostotnu priliku za 2:0 propustio je Osimen kada je u kontri umakao svom čuvaru, izbio oči u oči sa golmanom, ali je sa petnaestak metara šutirao pored gola.

I onda, umalo kazna za taj promašaj, jer je na drugoj strani, na isteku prvih pola sata igre dosuđen penal za goste. Međutim, šut Soulea sa bele tačke zaustavio je golman Meret i Napoli je zadržao minimalnu prednost.

Posle samo minut i po igre u drugom poluvremenu, videli smo dve velike prilkike za Napolitance, najpre preko Osimena, a onda i di Lorenca, ali je oba puta golman gostiju odlično intervenisao.

Samo tri minuta kasnije, Frozinone je izjednačio, gotovo ni iz čega. Veliki kiks golmana Mereta koji je suviše oklevao sa ispucavanjem lopte, to su gosti iskoristili, osvojili je u kaznenom prostoru i preko Šedire stigli do izjednačenja - 1:1.

Naravno, domaći su ponovo pojačali pritisak, a do novog vođstva Napoli je došao u 63. minutu kada je Osimen posle kornera i neuspele ofsajd-zamke gostiju savladao golmana Turatija za 2:1.

I taman kada se činilo da Napoli uspostavlja kontrolu dešavanja na terenu, gosti su opet uzvratili. Ovoga puta akcija po desnoj strani, odlilan centaršut Rahmanija, a Šedira koristi previše prostora koji su mu ostavili defanzivci Napolija u svom kaznenom prostoru - zahvatio je loptu glavom i poslao u mrežu! Njegov drugi gol i drugo izjednačenje - 2:2!

Malo je nedostajalo da Frozinone stigne i do potpunog preokreta, ali u 83. minutu Sek ne uspeva iz peterca da savlada Mereta!

U finišu je i Napoli imao još jednu izglednu priliku posle centaršuta sa desne strane u peterac, ali niko nije uspeo da tu loptu ''ćušne'' u mrežu.

U poslednjim trenucima nadoknade vremena domaći su ostali i sa igračem manje, jer je drugi žuti karton dobio iskusni Mario Rui.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke