Napoli neće odbraniti titulu - De Laurentis: "Navijači izvinite, sva krivica je moja"

Autor: Mladen Heleta
subota 30.12.2023.
15:45
Izvor: Sportske.net

Iskreno.

EPA-EFE/Ronald Wittek
EPA-EFE/Ronald Wittek

Povezane vesti

Fudbaleri Napolija prošle sezone su osvojili treći Skudeto u istoriji, prvi od ere Dijega Armanda Maradone.

Igrali su Napolitanci fantastičan fudbal, dominirali su u Seriji A i delovalo je da se stvara imperija koja će dugo vladati...

Međutim, posle proslave titule je prvi čovek kluba Aurelio de Laurentis povukao neverovatan potez i rastao se tvorcem šampionskog tima, trenerom Lućanom Spaletijem, koji je sada selektor Italije.

Doveo je trenera teške naravi Rudija Garsiju, ekipa nije najbolje reagovala na njega, kasnije je on dobio otkaz, stigao je Valter Macari da "vadi fleke", ali prekasno je da se nešto značajnije popravi.

De Laurentis je sinoć preuzeo odgovornost za slabe rezultate, nakon što je Napoli na svom terenu odigrao bez golova sa Moncom.

"Nadam se da će nam 2024. godina doneti pre svega zdravlje i učiniti da ispunimo snove. Želeo sam da se oglasim i kažem da sam odgovoran. Sva krivica je na meni. Moram da se izvinim svim Napolitancima zbog našeg položaja na tabeli. Međutim, sezona je duga, krenućemo na tržište, kako bi u nastavku prvenstva mogli da popravimo stvari", rekao je De Laurentis.

Nakon nepotpunog 18. kola, Napoli je na sedmom mestu Serije A sa 17 bodova manje od lidera Intera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke