Napoli od Skudeta može da odvoji samo apokalipsa - Osimen i njegova zamena presudili Romi

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 29.01.2023.
22:45
Izvor: Sportske.net

Teško je verovati da bi s ovakvim odnosima snaga Napoli mogao da izgubi Skudeto.

EPA-EFE/CESARE ABBATE
EPA-EFE/CESARE ABBATE

Povezane vesti

Fudbaleri Napolija pobedili su Romu sa 2:1 (1:0) u okviru 20. kola Serije A na stadionu "Dijego Armando Maradona".

Ponovo Napoli nije bio na najvišem stepenu zadatka pred svojim navijačima, ali i kao takvi su uspeli da savladaju Murinjovu Romu, uprkos određenim nerealizovanim prilikma koje su kreirali. 

Nema Žoze Murinjo potpunog leka za Viktora Osimena. Malo ko ga ima, ali ako od nekog očekujete da pronađe antibiotik, onda je to portugalski stručnjak. Međutim, Nigerijac im je i ovog puta zagorčao život. Kviča Kvarackelija je uradio dobar deo posla izbacivši Zalevskog sa Mariom Ruijem, a potom centrirao ka Osimenu koji prihvata loptu grudima, kolenom je podešava i onda bum pod prečku Ruija Patrisija.

Roma je odlično pritiskala čitav meč. Nije Napoli uspevao lako da iznese loptu i tako su gosti dolazili u poziciju da budu opasni, ali nije to bilo dovoljno da bi slomili defanzivu Napolitanaca. Mogli su oni sami to da učine kada su loše komunicirali Kim i Meret i malo je nedostajalo da južnokorejski štoper postigne autogol.

Napoli je imao sjajne šanse preko Viktora Osimena i Hirvinga Lozana da reši meč, nisu uspeli i kažnjeni su. Minut 75. Zalevski se donekle iskupio, centrirao je na drugu stativu gde se našao El Šaravi iskoristivši smušenu reakciju poslednje linije "partenopeija" za 1:1.

Pokušao je Lučano Spaleti da razdrma napad sa Đovanijem Simeoneom koji je zamenio Viktora Osimena i ta promena se ispostavila kao krucijalna. Dodavanje Zjelinskog, Simeone pretvara u pogodak u 86. minutu za eksploziju na "Maradoni".

Posle ove utakmice Napoli ima 13 bodova više od svog prvog pratioca Intera na prvom mestu, dok je Roma na 6. mestu sa 37 poena. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke