Napoli poražen na"Meaci", pobeda Intera koja prija i Milanu

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 21.11.2021.
19:59
Izvor: Sportske.net

Domaćin do kraja strepeo za bodove.

 EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Intera slavili su protiv Napolija 3:2 na "Đuzepe Meaci" u derbiju 13. kola Serije A koja je dodatno zakuvala borbu na vrhu tabele.

Napoli je poveo u 17. minutu golom Pjotra Zjelinskog nakon odličnog udarca posle asistencije Lorenca Insinjea.

Samo sedam minuta kasnije viđeno je uzbuđenje na suprotnoj strani kada je posle igranja rukom Kalidu Kulibalija sudija Paolo Valeri, posle pregleda VAR tehnologije, pokazao na penal.

Loptu je uzeo Hakan Čalhanoglu i doneo izjednačenje Interu, a domaćin je do potpunog preokreta stigao u 44. minutu kada se u strelce upisao Ivan Perišić.

Iskusni Hrvat je još jednom pokazao da mu ni udarac glavom nije stran, a kao i na letošnjem Evropskom prvenstvu protiv Škotske odlično je reagovao na prvoj stativi i postigao pogodak.

Na talasu vođstva iz prvog poluvremena Inter je ušao i silovito u nastavak, pa je već u 47. minutu pokušao i Lautaro Martinez, ali je David Ospina bio na mestu.

Tri minuta kasnije pokušao je i Irving Lozano, ali je nakon njegovog udarca bila izblokirana.

Inter je do novog gola stigao u 61. minutu golom Lautara Martineza posle asistencije Hoakina Koree, koji je dugo vukao loptu pre nego što je uposlio Argentinca.

Napoli se vratio u život u 79. minutu nakon golčine Drisa Mertensa i meč je ušao u pravu dramu. 

Sve je počelo od greške Edina Džeka, kojem je Kulibali ukrao loptu, a Mertens je iskoristio trenutak i izvanredno prevario Handanovića za 3:2.

Nakon gola Mertensa došlo do stravičnog sudara glavama Džeka i Ospine, a obojica fudbalera su sa čalmom nastavila meč.

U 84. minutu se oprobao i Zjelinski, ali je lopta otišla pored gola, a najbolju priliku u nastavku za Napoli imao je Mario Rui u prvom minutu nadoknade, ali je njegov udarac glavom krajnjim naporom izbacio Handanović u korner.

Ova šansa ulila je dodatno samopouzdanje gostima koji su u osmominutnoj nadoknadi vremena atakovali na gol branioca titule.

Odličnu priliku u nadoknadi imao je Mertens, ali je njegov volej udarac otišao preko gola.

Napoli je uprkos porazu ostao na liderskoj poziciji sa 32 boda, koliko ima i Milan, dok je Inter prišao vodećem dvojcu na svega četiri boda zaostatka i najavio povratak u trku za Skudeto.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke