Napoli pregazio Atalantu, het-trik Beta za "petardu" Udinezea protiv Kaljarija!

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 03.04.2022.
16:55
Izvor: Sportske.net

"Boginja" sve dalje od Lige šampiona.

EPA-EFE/PAOLO MAGNI
EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Povezane vesti

Fudbaleri Napolija rutinski su slavili na gostovanju Atalanti 3:1 u jednom od derbija 31. kola Serija A i tako se bodovno izjednačili sa liderom Milanom uz utakmicu više.

Napoli je poveo u 14. minutu golom Lorenca Insinjea sa penala, kojem je prethodila provera VAR-a, a kapiten gostujućem tima rutinski je izveo kazneni udarac i bez problema matirao golmana Atalante.

Prethodno je u osmom minutu pokušao Ruslan Malinovski na suprotnoj strani, ali je njegov šut glavom odlično odbranio David Ospina.

U 37. minutu Napoli je poveo sa 2:0, a ponovo je u akciji kod gola učestvovao Insinje, koji je prelepo uposlio Matea Politana, ovom nije bilo teško da pogodi nebranjeni deo mreže gola Atalante.

Zaostatak na poluvremenu kao da je probudio fudbalere domaćeg tima i u nastavak meča su ušli daleko konkretnije nego što je to bio slučaj u prvom delu igre.

U 55. minutu Atalanta je zatražila penal nakon pada Luisa Murijela, ali je glavni sudija procenio da je urugvajski napadač bio taj koji je skrivio prekršaj u kaznenom prostoru gostiju.

Samo tri minuta kasnije De Ron je prepolovio prednost Napolija, tako što je iznanredno skočio i pogodio glavom na asistenciju Mirančuka.

Atalanta je imala više od igre i u 76. minutu imala je priliku da preko Boge dođe do izjednačenja, ali je Ospina ponovo odlično intervenisao.

Delovalo je da će domaćin smoći snage da dođe do izjednačenja, ali je Elmas u 81. minutu rutinski rešio kontranapad i lako savladao golmana Atalante za konačnih 3:1.

Napoli je tako stiga do 66. boda u ligi, koliko ima i lider Milan, ali uz meč manje, dok je Atalanta drugim porazom u poslednje četiri utakmice sve dalje od mesta koje vodi u Ligu šampiona.

U drugom meču odigranom u istom terminu, Udineze je naneo četvrti uzastopni poraz Kaljariju 5:1 pošto su na svom "Friuliju" stigli do velikog preokreta u kojem se naročito istakao dvostruki strelac Beto.

Gosti sa Sardinije su poveli u 32. minutu golom Žoaa Pedra, ali je svega šest minuta kasnije izjednačenje Udinezeu doneo defanzivac Rodrigo Bekao.

Usledio je period igre kada se Beto raspucao, pa je najpre u 45. minutu preokrenuo rezultat, a zatim je u 49. minutu povećao prednost Udinezea.

Do kraja meča pogađali su Molina u 59. i trostruki strelac Beto i tako načinili ubedljivijim trijimf Udinezea kojim se tim sa severa Italije približi sredini tabele, dok Kaljariju ostaje nada da Đenova neće pobediti u Veroni i tako tim sa Sardinije poslati na mesto koje vodi u niži rang.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke