Napoli ubedljiv za veliku brigu Specije, Udineze i Bolonja remizirali za opstanak

Autor: Aleksandar Golubović
subota 08.05.2021.
16:53
Izvor: Sportske.net

Afrički napadač u centru pažnje.

EPA-EFE/SIMONE ARVEDA
EPA-EFE/SIMONE ARVEDA

Povezane vesti

Fudbaleri Napolija ubedljivo su slavili na gostovanju Speciji 4:1 u meču 35. kola Serije A i tako domaćem timu naneli veliku brigu oko opstanka pred ključne mečeve sezone.

Junak pobede gostiju iz Napulja bio je nigerijski napadač Viktor Osimhen, dvostruki strelac u razmaku od svega 21 minuta.

Prednost Napoliju doneo je poljski vezista Pjotr Zjelinjski već u 15. minutu kada je na asistenciju Đovanija Di Lorenca rutinski poslao loptu u mrežu.

Na 2:0 povisio je Osimhen u 23. minutu nakon sjajne asistencije Zjelinjskog, koji je povukao kontranapad nakon izblokiranog udarcva fudbalera Specije.

Isti fudbaler je u 44. minutu postavio konačan rezultat prvog poluvremena kada se posle neuspele ofsajd-zamke igrača Specije našao sam pred golmanom i rutinski sproveo loptu u mrežu.

U nastavku meča nije bilo mnogo uzbuđenja do 64. minuta kada je Roberto Pikoli pogotkom nakon odbitka ublažio prednost Napolitanaca, koja je bila i dalje dovoljno velika da bi bila ugrožena.

Do kraja su Gatuzovi izabranici stigli do još jednog gola pošto se Irving Lozano u 80. minutu upisao u strelce na Osimhenovu asistenciju.

Napoli je ovom pobedom prestigao čak tri kluba i sada se nalazi na drugom mestu, ali će na njemu ostati samo u slučaju da do kraja kola ne pobede Atalanta, Juventus i Milan.

Ovaj poraz bi za Speciju mogao da bude fatalan pošto će u poslednja tri kola u najboljem slučaju po njih ući sa samo tri boda više od zone ispadanja.

U drugom meču istog termina krizu su produbili fudbaleri Bolonje koji su remijem na gostovanju Udinezeu 1:1 stigli do četvrtog uzastopnog meča bez pobede.

Strelac vodećeg gola za "zebre" bio je argentinski vezista Rodrigo De Paul u 23. minutu posle izvanrednog solo-prodora u kojem je nanizao nekoliko igrača Bolonje, a golmana gostiju Skorupskog ostavio ukopanog na mestu.

Bolonja je do izjednačenja stigla tek u 82. minutu kada je Rikardo Orsolini iskoristio penal, ali Mihajlovićevi izabranici nisu imali snage za poptuni preokret, pa obe ekipe i nakon ovog kola imaju isti broj bodova - 40, čime će oba tima ostati u Seriji A i naredne sezone.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke