Napolitanski način, definitivno, šampion ostao bez trenera, sele se iz Napulja?!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 29.05.2023.
07:16
Izvor: Sportske.net

Koliko je pretnja stvarna?

EPA-EFE/CARMELO IMBESI
EPA-EFE/CARMELO IMBESI

Povezane vesti

Nema mira u Napulju, pod Vezuvom će se slaviti titula narednog vikenda, sprema se velika fešta, a Lućano Spaleti će poslednji put sedeti na klupi kluba protiv Sampdorije.

De Laurentis je potvrdio da on odlazi, ali da neće biti na novom poslu, tražio je pauzu godinu dana i klub mu neće praviti problem, on ostaje deo Napolija, ali bez obaveza.

Sa druge strane, Luis Enrike traži osam miliona evra po sezoni, videćemo hoće li italijanski šampiona ispuniti taj zahtev. Gledaju ka Firenci, Vičenco Italijano je bio želja i pre Spaletija, završio je u Fiorentini, ali sada bi situacija mogla da bude drugačija. Ipak, pitaju se Toskanci.

Recimo i to da je prvi čovek Napolija, uz potvrdu da će klub imati novog trenera, zapretio i odlaskom u Kazertu. Naime, on traži da dobije "Maradonu" na korišćenje na 99 godina, kako bi uložio veliki novac u kompletnu rekonstrukciju, napravio muzej, zabavne sadržaje, učinio dom Napolitanaca funkcionalnim i isplativim. Planira da na njemu osim sadržaja poput koncerata organizuje venčanja i krštenja, to bi odlično prošlo u gradu u kome su svi ludi za klubom.

U suprotnom počinje gradnja stadiona u Kazerti.

"Videćemo kako će se to svideti navijačima", pripretio je čuveni filmski producent gradskim čelnicima. 

Kazerta je od Napulja udaljena nešto više od tridesetak kilometara, manje od pola sata vožnje, ali svejedno, bio bi to veliki udarac za grad. Ovo se tumači kao pritisak vlasnika Napolija jer on smatra da ovakav finanijski koncept nije održiv. Videćemo da li će morati da proda najveće zvezde Osimena i Kima, šapuće se da je to razlog zbog koga je Spaleti otišao.

De Laurentis čiji je stric Dino rodonačelnik italijanske filmke industrije je Napoli pre nešto manje od 20 godina kupio za 32 miliona evra, sada klub vredi 15 puta više, ali nije ni blizu da zarađuje poput klubova severa, manje inkasira i od Rome, iako po poslednjim merenjima ima više navijača od "Vučice". 

Sve u svemu, pod Vezuvom ne može bez potresa...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke