Napravili senzaciju, sad žele Zvezdu za rivala i ''totalnu ludnicu''!

Autor: Darko Mitrović
petak 29.07.2022.
19:09
Izvor: Sportske.net, sportske novosti

Oni ovog leta pišu istoriju.

 EPA-EFE/Andreas Hillergren
EPA-EFE/Andreas Hillergren

Povezane vesti

Ekipa litvanskog Žalgirisa ostvarila je preksinoć istorijski uspeh, jer je dvostrukom pobedom nad Malmeom postala prva litvanska ekipa koja će igrati u grupnoj fazi jednog od evropskih takmičenja.

Oni su se u sredu plasirali u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, gde će im naredni rival biti norveški Bodo/Glimt koji im je stari dužnik, jer ih je prošle sezone zaustavio na korak do grupne faze Lige konferencija.

Ovog leta, u najgorem slučaju, Žalgiris sada ima osigurano učešće u grupni Lige konferencija, ali litvanski klub sada želi i nešto više.

U utorak će biti obavljhen žreb parova za plej-of kvalifikacija, a ukoliko uspe da eliminiše Bodo/Glimt, Žalgiris bi mogao i na Crvenu zvezdu.

Oni žele baš takav scenario, što je u razgovoru za zagrebačke ''Sportske novosti'' potvrdio hrvatski internacionalac Petar Mamić, levi bek Žalgirisa.

"Voleo bih to. Razgovarao sam sa Srbima u klubu - neka dobijemo Dinamo ili Zvezdu, neka dođemo na pun stadion, nećemo imati pritisak, možda napravimo iznenađenje. Kad bismo igrali s Dinamom za mene bi to bila win-win situacija. Čak i da ne uspemo, da moj klub Dinamo uđe u Ligi prvaka, a ja u Ligu Evrope, to bi bila odlična stvar. No, neka Dinamo prvo prođe Ludogorec. Nadam se da hoće. Imaju iskustvo igranja evropskih utakmica, iskreno se nadam da se tek bude, da će biti sve bolji", izjavio je Mamić.

Posle pobede Žalgirisa nad Malmeom, u Litvaniji je zavladala prava fudbalska euforija, iako je to bila i ostala košarkaška zemlja. A ako preskoče i još dve prepreke do Lige šampiona, Mamić smatra da bi to bila prava ''ludnica''. 

"Dvaput su od Bodo/Glimta ispali. Prvo 2020. godine kad se zbog korone igrala jedna utakmica, potom prošle godine, kod kuće su odigrali 2:2 i tamo izgubili 1:0, dobivši gol pred kraj. Neka bude treća sreća. Cilj smo ostvarili, a da uđemo u Ligu šampiona to bi bila ludnica. Svašta je moguće. Šanse postoje'', poručio je Mamić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke