Nastavlja se klečanje u Premijer ligi, ali samo u posebnim prilikama!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 03.08.2022.
17:15
Izvor: Sportske.net

Način da se iskaže revolt protiv rasizma.

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Borba protiv rasizma vodi se na različitim frontovima, jedan od njih je i engleska Premijer liga koja je posle ubistva Džordža Lojda odlučila da igrači  i sudije pre svake utakmice klečanjem učestvuju u borbi protiv rasizma.

Prethodne dve sezone klečanje je bilo obavezno na svakoj utakmici Premijer lige, ali su kapiteni svih klubova danas odlučili da to više nem bude slučaj.

Ove sezone klečaće se samo pre utakmica prvog i poslednjeg kola, u finalima kupova, na praznik Boksing dej i u nedelji previđenoj za kampanju "Nema mesta za rasizam" oktobra i marta meseca.

"Odlučili smo da odaberemo značajne momente uoči mečeva tokom sezone kako bismo pokazali naše jedinstvo u borbi protiv svih formi rasizma. Ovim činom nastavljamo da pokazujemo solidarnost za ostvarenje zajedničkog cilja. Ostajemo odlučni kako bismo iskorenili rasne predrasude i omogućili društvo koje še poštovati jednakost i priliku za sve", piše u zajedničkom saopštenju svih kapitena premijerligaša.

Osim ovoga, odlučeno je da 238.000 funti donacije od kapitena bude raspoređeno novosnovanim klubovima, a još 119.000 futni je prikupljeno prodajom antirasističkih bedževa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke