Navas spustio rampu Barsi, PSŽ u četvrtfinalu Lige šampiona

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 10.03.2021.
22:52
Izvor: Sportske.net

Francuski tim odbranio prednost iz prvog meča.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Fudbaleri Pariz Sen Žermena plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona pošto su u revanš meču 1/8 finala na svom "Parku prinčeva" odirali 1:1 protiv Barseloni odbranivši veliku prednost koju su stekli u prvom meču.

Barselona je logično bila daleko motivisanija i agresivnija već od starta utakmice. U tome se najviše isticao Usman Dembele, koji je u nekoliko navrata ozbiljno namučio Kejlora Navasa.

Na drugoj strani oprobao se i Kilijan Mbape, ali je njegov udarac bio lagan za Ter Štegena.

Odličnu priliku za Barselonu propustio je i Dest u 23. minutu kada je pogodio prečku, a već u narednom napadu malo je falilo da Lionel Mesi iskoristi centaršut Dembelea i dovede gostujući tim u vođstvo.

Hladan tuš usledio je u 30. minutu kada je Mbape bio siguran sa penala nakon što je Klemen Lengle nagazio Maura Ikardija u kaznanom prostoru gostiju.

Sudija Entoni Tejlor je posle pregleda VAR tehnologije pokazao na "belu tačku".

Barselona je došla do izjednačenja u 37. minutu nakon evrogola Mesija posle udarca sa distance. Navas nije imao šanse da zastavi obu bombu.

Priliku da na odmor ode kao apsolutni junak Barselone Mesi je propustio u nadoknadi vremena kada mu je Navas odbranio penal.

Bila je to lepa šansa da Barselona sa 2:1 uđe u drugo poluvreme, a ispostavilo se i kao poslednji trzaj izabranika Ronalda Kumana, koji u nastavku nisu smogli snage da dođu ni do pobede.

U drugom poluvremenu značajno je opao tempo u odnosu na onaj kakav smo navikli tokom intezivnih prvih 45 minuta igre.

Najbolju priliku za vođstvo Barselone propustio je Buskets čiji je udarac glavom nakon kornera u 69. minutu odbranio večeras izvanredni Navas.

Do kraja meča oprobao se i Antoan Grizman, ali bez veće opasnosti po gol domaćih.

PSŽ će tako nastaviti da se bori za trofej Lige šampiona koji im je prošle sezone promakao u finalu, dok će Barselona šestu sezonu zaredom ostati bez "ušatog trofeja".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P.S.
Wednesday, 10.03.2021
23:10

Niko naravno nije očekivao ni pobedu Barse u ovom meču, a kamoli nadoknadu razlike, međutim iz ovoga dvomeča se može izvući esencija Barsinih problema sa ovim igračima i ovim trenerom. Za razliku od prve utakmice u kojoj je ekipa PSG-a iskoristila činjenicu da Barsa nema odbranu u ovoj su koristili činjenicu da Barsa nema ni napad. Igra PSG-a u taktičkom, tehničkom i u smislu zalaganja bila je tačno takva da bi Bayern lagano nadoknadio i 6 golova zaostatka, a da Barsa ne može ni do pobede. Ekipa u kojoj Dembele može da uputi ili neartikulisan šut 3m iznad gola ili da lagano doda loptu Navasu, u kojoj Grizman ne može ni da primi loptu, a kamoli šutira na gol, u kojoj je Kumanova ideja da Mingueza čuva Mbapea tek za nijansu bolja nego da je igrao sa 10 igrača (što bi se i desilo minut-dva kasnije da ga nije izveo napolje), u kojoj Lengleu ne treba više od jednog napada protivnika da napravi penal itd. svakako ne može do pobede čak ni protiv ovako 'raspoloženog' PSG-a. Sve u svemu Barsu čeka ili generalni remont na leto ili nastavak igranja utakmica u kojima uglavnom sve zavisi od protivnika.

avatar
Don Andres
Wednesday, 10.03.2021
22:59

Dest je potpuno neupotrebljiv igrac.. Kamo srece da je trinkao igrao od pocetka, decko makar ima nekog smisla za brzu razmjenu pasova. Dembele i grizman moraju da poprave zavrsnicu i mora da se dovede golgeter pod hitno. Messi omasi penal ali mu se nema sta zamjeriti. Generalno sam zadovoljan vecerasnjom igrom, sa obzirom ko su bili stoperi. Mislim da je langle najgluplji covjek na planeti. Iz meca u mec to pokazuje

avatar
Bádr Hari
Wednesday, 10.03.2021
22:56

Ovim golom moj idol Messi je oborio 10 novih rekorda i da nije onako amaterski izveo izmišljeni penal Barsa bi prošla dalje. 😂

avatar
Bádr Hari
Wednesday, 10.03.2021
22:54

Trudio se Tejlor u fazi napada i odbrane ali ni to nije pomoglo mom idolu Messiju. :D