Navijači Dinama u grčkom zatvoru još šest meseci

Autor: Filip Rodic
utorak 05.12.2023.
16:15
Izvor: Sportske.net

Prenose hrvatski mediji.

EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Povezane vesti

Navijači fudbalskog kluba Dinamo iz Zagreba ostaće u grčkim zatvorima još najmanje pola godine, preneo je danas Večernji list, pozivajući se na izjave advokata prve grupe navijača koji su dali izjavu pred sudom u Atini.

Prva grupa navijača u ponedeljak se pojavila pred sudijom u Atini gde je dala izjave, prenela je Hina.

"Naredna odluka koju čekamo je ko izlazi iz istražnog zatvora, a protiv koga će biti podignuta optužnica i ko ide na suđenje, a ko ide na slobodu", rekao je advokat.

Do tada će proći barem polovina roka od 18 meseci koliko istraga maksimalno može da traje, naveo je Večernji list.

Ukupno 102 hrvatska navijača nalaze se u zatvorima po Grčkoj, gde su uhapšeni u avgustu zbog nereda uoči utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv AEK-a, u kome je ubijen navijač grčkog kluba.

Grčki advokat većine navijača Dinama Atanasios Kaimenakis, nekada i sam pripadnik navijačke grupe Panatinaikosa "Gejt 13", rekao je posle završetka ispitivanja svojih klijenata da za njih 60 od ukupo 90 koliko ih zastupa, ne postoje nikakvi materijalni dokazi, ni video snimci, ni DNK uzorci na osnovu kojih su zadržani u istražnom zatvoru.

"Naša je odbrana čvrsta, apelujem na porodice mojih klijenata da ostanu mirni. Kada sam posetio Bed Blu Bojse u zatvorima, čuvari su mi rekli da su izuzetno disciplinovani i da se lepo ponašaju. Jako sam ponosan na njih",
rekao je Kaimenakis.

Međutim, navijači su prilikom dovođenja pred sud iz policijskih marica okupljenima uzvikivali najgore psovke i kroz prozore pokazivali srednji prst, prenela je Hina.

Nezvanično se saznaje da bi oko 15-ak dana moglo da potraje čitanje žalbi, na čemu će raditi brojni prevodioci. Pred sudiju danas izlazi još 44 pripadnika Bed Blu Bojsa, dok će preostali svoje iskaze dati u sredu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke