Navijači Fiorentine prozivaju ''kukavicu'' Vlahovića, ali još više su besni na Komisa!

Autor: Darko Mitrović
subota 29.01.2022.
19:58
Izvor: Sportske.net

Dan posle, oni imaju reč.

 EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Dušan Vlahović je juče, na svoj 22. rođendan ispunio svoju najveću želju u dosadašnjoj fudbalskoj karijeri. Iako je imao nekoliko ponuda iz Premijer lige, želeo je samo transfer iz Fiorentine u Juventus, i po cenu žestokih reakcija koje će uslediti iz Firence, jer navijači ''Ljubičastih'' gaje višedecenijsku netrpeljivost prema Juventusu.

Takve reakcije uveliko stižu, a danas su se ultrasi Fiorentine oglasili i saopštenjem povodom još jednog transfera koji ih je jako zaboleo, poput Roberta Bađa svojevremeno, ili Federika Kijeze u bliskoj prošlosti.

''Dakle, to je uobičajeno, još jedan mali čovek bez mu*a, bez časti i bez poštovanja koji ide u klub bez identiteta ili osećanja pripadnosti'', piše u otvorenom pismu ultrasa.

Ipak, utisak je da su posle svega više besni na prvog čoveka kluba Roka Komisa i direktora Džoa Baronea nego na samog Vlahovića.

''Još jedno rukovodstvo koje nakon što je izrazilo ljubav prema navijačima Viole, radi ono što su uradili svi njihovi prethodnici - prodaje naše najbolje igrače našim istorijskim rivalima. Više se ničim ne iznenađujemo i sigurno nećemo počupati kosu zbog najnovijeg gubitka''.

Njihovo razočaranje u Komisa je još veće ako se imaju u vidu njegove ranije izjave u kojima je napadao Juventus i Inter zbog navodnog kršenja finansijskog fer-pleja i tražio da se ovi klubovi zbog toga kazne.

''Poštovani predsedniče, šta su Vam rekli da bi Vas ubedili da uradite tako nešto? Ti, koji si u bolnici Majer rekao detetu da više nećeš prodati nijednog igrača Juventusu. Čestitajte Baroneu, koji je sigurno bio ubedljiv da vam kaže ko zna šta da vas nagovori na operaciju koja je donela novac, ali vas je naterala da izgubite obraz pred celim gradom.

Kako je moguće da ste odlučili da se nagodite sa krajnjim zlom protiv kojeg ste se do pre neki dan borili? Mislili smo, s ponosom, da smo iza sebe ostavili mračni period prodaje radi profita i poslova sa onima koji neće biti imenovani.

Grad koji je u potpunosti prihvatio vaše bitke i koji bi nastavio da vas grli u budućnosti, sada se oseća napuštenim i izdanim'', navodi se u saopštenju i na kraju dodaje:

''Nismo spremni da gledamo kako se gazi naša strast, jer izgleda da ljudi na vašem tržištu transfera ne predstavljaju vaš način pristupa ovoj avanturi sa nama. Sa nestrpljenjem očekujemo vaš dolazak, predsedniče, što ceo grad treba da razume.

Naša poslednja poruka je za tim. Dokazali ste da imate hrabrosti, mi smo uz vas. Čeka nas još bitaka i nadamo se da ćemo izazvati žaljenje kod onih koji su otišli u noći kao kukavica''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke