Navijačima Benfike oduzeta obeležja "Torcide"

Autor: Filip Rodic
četvrtak 19.09.2024.
14:45
Izvor: Sportske.net

Reakcija srpske policije.

Beta/HINA/MarioStrmotić/Ds
Beta/HINA/MarioStrmotić/Ds

Povezane vesti

Policija je uoči večerašnje utakmice Crvene zvezde i Benfike u Beogradu, od navijača portugalskog kluba iz bezbednosnih razloga oduzela obeležja splitskog Hajduka i tamošnje navijačke grupa Torcida, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Dačić je kazao da su ta obeležja oduzeta od navijača Benfike tokom kontrole lica i vozila na graničnim prelazima i na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

"Među pronađenim predmetima, nalazi se više desetina nalepnica, zastava, zastavica, majica i znački sa obeležjima FK Hajduk i navijačke grupe Torcida. Policija je iz razloga bezbednosti oduzela sve predmete", naveo je Dačić a preneo MUP.

Ministar je dodao da policija preduzima "sveobuhvatne mere bezbednosti" povodom večerašnje utakmice na stadionu "Rajko Mitić".

"U skladu sa bezbednosnom procenom, kao i na osnovu raspoloživih bezbednosno-interesantnih informacija, angažovan je dovoljan broj policijskih službenika u cilju bezbednog odigravanja utakmice",
dodao je ministar.

Najavio je da će u skladu sa svojim delokrugom rada i zakonskim ovlašćenjima, MUP prema svim licima koja se zateknu u izvršenju krivičnih dela i prekršaja, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, preduzeti mere i radnje "u cilju njihovog daljeg procesuiranja".

Utakmica prvog kola Lige šampiona između Crvene zvezde i Benfike počeće u 18.45 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke