Nazire se novi trener Reala, promenila se prva meta, šta se dešava u Madridu?

Autor: Boris Jovanović
sreda 19.05.2021.
08:37
Izvor: Sportske.net

Promene na vidiku, poznati i neki brojevi...

EPA-EFE/J.J. Guillen
EPA-EFE/J.J. Guillen

Povezane vesti

Real je sve bliži odluci, nadaju se u Valjadolid čiji je predsednik njihov bivši napadač Brazilac Ronaldo, videćemo mogu li "Pulsele" da zaustave Atletiko u pohodu na titulu poslednjeg dana sezone.

Ipak, više se priča o novom treneru, nego raspletu, Zidan je demantovao da je igračima rekao da odlazi, ali sa druge strane nije ni demantovao.

U klubu nemaju mnogo nade da će ostati, došlo je do zasićenja, zove ga i Juve, ali čini se da Francuz nema nameru da radi sledeće godine.

U Realu je sve manje dileme, Maks Alegri je favorit u odnosu na Raula. Italijan je iskusniji, osvojio je mnogo trofeja, zna kako da kontroliše svlačionicu, već se priča o ugovoru na dve godine i opciji na treću, suma je oko 10 miliona po sezoni.

Šta će tražiti Alegri od pojačanja?

Prva meta je Pogba koji je igrao sjajno kada mu je on bio trener i ima veliko poverenje u Italijana. Francuz bi trebalo da lagano preuzme konce igre od Tonija Krosa, a uz njega Alaba će komandovati odbranom, jer Ramos po svemu sudeći odlazi.

Alegri navodno ne smatra da je potrebna revolucija, potrebno mu je par igrača u odbrani, bekovi pre svega, a male su šanse da Haland ili Mbape stignu ovog leta. Real će verovatno nastaviti sa istim napadom, vraća se Luka Jović, videćemo hoće li dobiti šansu. Mnogo je nagađanja oko pojačanja, ali i eventualne formacije Reala, no, Alegri neće igrati 3-5-2, to je bio slučaj u Juventusu u dobrom delu mečeva jer je imao trio BBC. On je trener koji se lako prilagođava timu i sigurno da kod njega ne postoje formacijski kanoni. Verovatno će pokušati da vrati Bejla koji bi odlaskom Zidana mogao da dobije novu šansu, a isto se odnosi recimo na Iska koga je Alegri svim silama želeo da dovede u Real. Priča se o eventualnoj razmeni za Dibalu, Real bi mogao da ponudi nekog u razmenu, ali je malo verovatno da će Juve pristati. 

Odluku o treneru Real će doneti početkom sledeće nedelje...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke