Nazire se novi vlasnik Čelsija, Roman Abramovič zakuvao stvari!

Autor: Boris Jovanović
petak 29.04.2022.
08:31
Izvor: Sportske.net

Trebalo sve da se reši za vikend, ali sada se situacija promenila...

NEIL HALL
NEIL HALL

Povezane vesti

Novi vlasnici se naziru ali nije gotovo. Nepotvrđene informacije iz Engleske govore da je Roman Abramovič povećao cenu za 500 miliona funti, dakle 2.5 milijarde evra, od čega bi milijardu donirao u dobrotvorne svrhe (priča se o žrtvama rata u Ukrajini). Da li je to istina videćemo, tek ako zaista postoji zahtev, to bi moglo da odvrati potencijalne kupce.

Informacije govore da su ostala tri konzorcijuma u igri, jedan predvodi Ser Martin Brouton nekadašnju predsednik Liverpula, to je grupa u kojoj su Serena Vilijams i Luis Hamilton, pa vlasnici Filadelfije Siksersa Džoš Haris i Dejvid Blicer koji će prodati svoje deonice u Kristal Palasu, ako Brouton kao frontmen bude postao predsednik Čelsija.

Drugi je onaj kod čijeg se imena najčešće spominje jedan od vlasnika Los Anđeles Dodžersa Ted Beli, a treća je grupa okupljena oko Stiva Paljuje vlasnika Seltiksa, u njoj je prema informacijama i Lari Tanenbaum, prvi čovek NHL franšize Toronto Mejpl Lifs.

Belije konzorcijum je predstavio svoju ponudu, ostala dva kandidata trebalo je to da učine juče, ali niko nije siguran šta se desilo posle najnovijeg zahteva Abramoviča. 

Ko ima najveće šanse?

Priča se da je kupac koga preferiraju među "Plavcima", američko-švajcarski konzorcijum sa Belijem, prebogatim Švajcarcem Hansjorgom Vusom i još nekolicimom anonimnih milijardera koji su spremni da ulože u čitav posao.

Odluka je trebalo da bude poznata tokom vikenda, ali možda novi zahtev ruskog tajkuna promeni sve...

Čelsi već u nedelju, posle remija protiv Junajteda igra novi meč, gostuju Evertonu.

Za vikend u PL, AdmiralBet ima sjajne kvote, izdvajamo pobedu Totenhema protiv Lestera, kao i trijumf Sitija u Lidsu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke