Ne može Salah da daje, koliko odbrana može da pokloni, spektakl bez pobednika i u Londonu!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 08.10.2023.
17:03
Izvor: Sportske.net

Mnogo golova, bez pobednika ovoog popodneva.

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Fudbaleri Brajtona i Liverpula remizirali su rezultatom 2:2, baš kao i Vest Hem i Njukasl, dok pobednika nije bilo ni na meču Vulverhempton - Aston Vila - 1:1. 

Brajton ni danas nije odstupao od svog stila, što mu je donelo i vođstvo, ali i preokret. Najpre, De Zerbijev tim je poveo zahvaljujući odličnim presingom, u 20. minutu kada su domaći naterali MekAlistera i Van Dajka na lošu razmenu dodavanja, Adingra je presekao pas i uvideo da je Alison ostao daleko od gol linije i pogodio sa distance po zemlji za 1:0.

Ipak, Brajtonova pas igra iz poslednje linije donela je i golove u mreži domaće ekipe. U 40. minutu Dank je dao poslao loš dubinski pas, Liverpul je brzo reagovao, a na kraju je Nunjez dodao, Eliot propustio loptu do Salaha koji rutinski pogađa za 1:1.

Previše kombinovanja u odbrani opet je koštalo Brajton, Liverpul je u nadoknadi prvog dela ukrao loptu, a Soboslaj je povučen sa leđa, sudija je opravdano pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Salah i levi ugao za 1:2

Liverpul je u nastavku kontrolisao meč, Brajton je napadao, a Adingra je imao najbolju šansu da izjednači. Izlomio je Robertsona i izašao sam na Alisona, ali je Brazilac maestralno intervenisao i sačuvao mrežu.

Ali, u 78. minutu, Brajton je uspeo da izjednači, Marč je izveo prekid sa leve strane, odbrana Liverpula je očajno reagovala, a lopta pogodila Danka i završila iza Alisona za 2:2

U 84. minutu Žoao Pedro je propustio kolosalnu šansu da preokrene. Adingra je napravio novi šou po desnoj strani, poslao povratnu na peterac, Brazilac je sam kao duh šutirao preko gola. 

U Londonu, Vest Hem je ugostio Njukasl, ali nije uspeo da nastavi niz pobeda, ali je u finišu uspeo da osvoji važan bod - 2:2.

Vest Hem je poveo u osmom minutu golom Součeka i "čekićari" su na poluvremenu uspeli da sačuvaju prednost.

Ipak, pet minuta bilo je dovoljno da Isak preokrene. Najpre je pogodio u 57. minutu i potom u 62. iskoristio novu asistenciju Tripijea za 1:2.

U poslednjim minutima, novajlija Kudus je iskoristio asistenciju Coufala za konačnih 2:2. 

U trećem popodnevnom meču, Vulverhempton i Aston Vila su remizirali - 1:1.

Vulvsi su poveli u 53. minutu, ponovo je Hvang bio strelac, a sjajni Neto opet asistent. Ipak, u 55. Votkins je asistirao Pau Toresu za 1:1.

Aston Vila je u nadoknadi imala nekoliko prilika da dođe do pobede, a najbolje preko Daglasa Luiza i Zaniola a potom i Konse, potom je u 103. minutu i Votkins glavom pogodio stativu, promene rezultata nije bilo. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke