Ne nadaj se mnogo ako si debitant, osim ako si Crvena zvezda ili Borusija

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 30.05.2021.
11:38
Izvor: Sportske.net

Bar kada je u pitanju kraj 20. i početak 21. veka...

EPA-EFE/HUGO DELGADO
EPA-EFE/HUGO DELGADO

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija imali su priliku da donesu svom klubu prvi trofej Lige šampiona u prvom pojavljivanju u finalu, ali Čelsi je ipak bio bolji.

Moraće još da sačekaju "građani" kako bi došli do jedinog trofeja koji im nedostaje u klupskim vitrinama, ali zanimljiv je podatak da su ušli u red debitanata u finalima Lige šampiona koji su poraženi.

Naime, poslednjih osam klubova koji su nastupili u finalima kao debitanti nisu uspeli da dođu do Lige šampiona.

Valensija se pojavila 2000. godine i izgubila od Bajern Minhena, dve godine kasnije Bajer Leverkuzen je poražen od Real Madrida, a nisu se proslavili Monako 2004, Arsenal 2006, a ni Čelsi 2008. godine. Čekalo se 11 godina da novi debitant uđe u finale. Totenhem se za odličje borio sa Liverpulom 2019. godine i poraženi su. Prošle sezone PSŽ nije mogao pored Bajerna, a ove, kako smo već naveli, Siti je izgubio od Čelsija.

Poslednja dva debitanta koja su podizala trofej namenjen pobedniku Lige šampiona su Crvena zvezda i Borusija Dortmund.

Kako je poznato, Zvezda se pojavila u finalu Lige šampiona 1991. godine i do svog jedinog trofeja došli su preko Olimpik Marseja, dok je Borusija 1997. godine savladala Juventus takođe došavši do svoje jedine titule u ovom takmičenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke