Ne pomaže ni Baraha, Majoral gurnuo Valensiju na 19. mesto!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 20.02.2023.
22:56
Izvor: Sportske.net

Šta se dešava sa "slepim miševima"?

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Fudbaleri Hetafea pobedili su na svom stadionu ekipu Valensije rezultatom 1:0 u 22. kolu La Lige.

U derbiju začelja i u direktnom okršaju za opstanak, Hetafe je slavio golom Borhe Majorala čime je nastavljena agonija Valensije i pod palicom Rubena Barahe. 

Istina, Valensija je u uvodnim minutima imala dve velike šanse, preko Diakabija u sedmom i Samjuela Lina u 10. minutu, ali je fantastični golman Soria sačuvao mrežu Hetafea.

I domaći su imali svoje šanse, uzvratili su u finišu prvog poluvremena, prvo je Duarte bio zamalo neprecizan posle kornera, a potom Mamardašvili odbranio pokušaj Munira. 

Drugo poluvreme nije bilo toliko sadržajno, iako je Džastin Klajvert imao prvu veliku šansu u 47. minutu, ali je ponovo na mestu bio Soria. 

I onda, u uspavanom finišu, Hetafe dolazi do velika tri boda. Posle kornera, Borha Majoral je bio na pravom mestu posle asistencije Aldertea za 1:0.

Valensija je dala gol u 87. minutu, ali je on poništen zbog ofsajd pozicije Fransiska Pereza.

Do kraja nije bilo promene, pa je Valensija sada pala na pretposlednje mesto sa 20 bodova, dok je Hetafe u sigurnoj zoni sa 22, ali isto toliko imaju i Almerija i Kadiz, dok po 24 imaju Valjadolid, Selta i Espanjol, tako da nas očekuje paklena završnica...

Inače, u timu Hetafea drugo poluvreme odigrao je Nemanja Maksimović, dok je Stefan Mitrović ostao na klupi za rezerve. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke