Ne pomaže ni Radonjićev gol, korneri plus Jovetićev projektil presudili Marseju!

Autor: Darko Mitrović
subota 23.01.2021.
22:59
Izvor: Sportske.net

Novi poraz Marseja, treći uzastopni u šampionatu Francuske.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

U derbiju 21. kola francuske Lige 1, Monako je na svom terenu večeras savladao ekipu Marseja rezultatom 3:1.

Ovo je četvrta uzastopna pobeda Monaka, kojom se učvrstio na četvrtoj poziciji, a Marsej je sada već u ozbiljnoj krizi, posle trećeg poraza u nizu.

Posle prvog poluvremena nije delovalo da će epilog biti ovakav, s obzirom da je srpski reprezentativac Nemanja Radonjić u 12. minutu meča postigao vodeći gol za Marsej. On je u trku prihvatio dugu loptu koju mu je uputio Ćaleta-Car i potom poslao loptu u mrežu, za 0:1 na semaforu.

Međutim, od samog početka drugog poluvremena, Monako je krenuo silovito da što pre stigne do izjednačenja. To se dogodilo već u 47. minutu, kada je Golovin, koji je minut ranije ušao u igru umesto Agilara, odlično izveo korner sa desne strane, a u kaznenom prostoru Marseja najbolje se snašao Maripan i savladao Mandandu sa 1:1.

Ben Jeder je u 50. minutu imao odličnu priliku za potpuni preokret, šutirao je sa ivice kaznenog prostora, ali je Mandanda odlično intervenisao. Usledio je korner posle kog i još jedna velika prilika za Monako, ali Čuameni nije precizno šutirao.

Ono što je tada propustio, Čuameni je nadoknadio u 75. minutu, opet posle kornera. Golovin je još jednom odlično centrirao iz ugla, jedan fudbaler gostiju se okliznuo, Mandanda istrčao u prazno, a Čuameniju je ostalo dovoljno prostora da udarcem glavom pošalje loptu u mrežu - 2:1.

Nemanja Radonjić je nekoliko minuta pre ovog gola izašao iz igre, ušao je Paje, ali ta izmena nije donela rezultat treneru Viljaš-Boašu. Ali, na drugoj strani se Niku Kovaču isplatilo uvođenje Stevana Jovetića umesto Ben Jedera. Crnogorski reprezentativac je u samom finišu mečasjajno izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara, bio je to projektil u gornji desni ugao Mandandinog gola za konačnih 3:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke