(Ne)zadovoljni Modrić želi da ostane u Realu

Autor: Milovan Longinov
utorak 28.05.2024.
16:00
Izvor: Sportske.net

Hrvat otvorio dušu.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Kapiten hrvatske fudbalske reprezentacije Luka Modrić se nada da će produžiti ugovora sa Real Madridom nakon finala Lige šampiona, u kom se Madriđani u subotu sastaju sa Borusijom Dortmund.

"Nadam se da će se to dogoditi", izjavio je 38-godišnji Modrić u intervjuu španskoj radio stanici COPE.

Modriću, koji od leta 2012. igra za Real Madrid, ugovor ističe za mesec dana.

"Ne mogu ništa reći. Sada je finale Lige šampiona pa moramo biti fokusirani. Ostalo će se znati kada bude vreme", rekao je Modrić.

Španski prvak Real Madrid igraće u subotu u Londonu protiv Borusije Dortmund, petoplasirane ekipe nemačkog prvenstva.

"Jedva čekam tu utakmicu. Pripremam se za nju kao da ću igrati. Ne budem li igrao od početka, ući ću kasnije", objasnio je hrvatski vezista. "Osećam se jako dobro, fizički i psihički", napomenuo je on.

Modrić, najstariji igrač Real Madrida, ove sezone je nastupio u 45 utakmica od čega je polovina bila u startnoj postavi. Trener Karlo Ančeloti sprovodi klupsku politiku pomlađivanja ekipe zbog čega hrvatskog igrača često ostavlja na klupi.

"U početku mi je bilo teško da to razumem jer sam tokom čitave karijere bio u početnom sastavu. Kasnije sam prihvatio tu svoju novu ulogu, i mislim da sam dobro odigrao i da je trener zadovoljan", izjavio je Modrić.

Modrić je poručio je da "nikada neće prihvatiti" da ne igra nego će se "boriti" za mesto u ekipi, ali biće na raspolaganju ekipi kada joj zatreba.

"Mislim da sam to dobro radio dosad", istakao je on.

Modrić je rekao je da njegov odnos s Ančelotijem "manje-više dobar kao i uvek". "Odnos se nije promenio puno. Međusobno se poštujemo i razgovaramo kao i uvek. Ali naravno da nisam zadovoljan kada ne igram", rekao je.

Modrić nije rekao do kada misli da igra profesionalni fudbal, ali "oseća se snažnim" da i dalje bude "među elitnim fudbalerima". Izjavio je da ne razmišlja o trenerskom poslu, nego isključivo o nastavku igranja.

"Igračku karijeru želim da završim u Real Madridu. San mi je oprostiti se od igranja u klubu mog života, u mom domu", izjavio je. "Ali ne može se uvek dogoditi ono što želiš", dodao je.

On je rekao je da se jednog dana nada oproštaju na "Santijago Bernabeu" kakav je imao prošli vikend njegov 34-godišnji saigrač Toni Kros.

Modrić je izjavio da sa predsednikom Florentinom Perezom ima dobar odnos, i da je predsednik "uvek srdačan" prema njemu.

"Kada završim igračku karijeru ostaću u Madridu. To nam je plan. Porodica, moja supruga i deca, imaju važnu ulogu u mojim odlukama", izjavio je. "Oni su zadovoljni u Madridu, osećaju se ovde kao kući, tu su im prijatelji. Madrid je naš dom. Ljudi nas vole i poštuju pa smo zadovoljni", zaključio je Modrić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke