Neće on nigde - Kavani spasio Junajted bruke na "Sent Džejmsu"

Autor: Sportske Net
ponedeljak 27.12.2021.
22:58
Izvor: Sportske.net

Njukasl zamalo do druge pobede u sezoni.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Njukasla i Mančester junajteda odigrali su nerešeno 1:1 (1:0) meč 19. kola Premijer lige. 

Pored Kavanija i Sen-Maksimena koji su bili strelci, valja istaći da je za ovakav rezultat zaslužan i De Hea, koji je odlično branio gol "đavola". 

Njukasl je poveo u ranoj fazi meča. Varan je izgubio loptu, koja je stigla do Sen-Maksimena koji je bio okružen trojicom igrača Junajteda, ali je pronašao prazan prostor i uputio težak šut u padu ka golu za vodstvo domaćih.

Šelbi je sredinom poluvremena osvojio loptu i istrčao sprint do nekih 20-ak metara od gola, a potom šutirao, međutim posred golmana.

Junajted posle 30 minuta igre nije uputio nijdan šut u okvir gola Dubravke.

Kalum Vilson je postigao još jedan gol za Njukasl, ali je poništen zbog ofsajda.

Po povratku na teren Rašford je primio lotpu od Daloa i sa velike udaljenosti snažno šutirao, međutim golman je uspešno intervenisao. Na drugoj strani Maksimen je iz nepsoredne udaljenosti poslao loptu ka golu, ali je De Hea odbranio šut.

Mančester je pokazivao inicijativu u drugom delu susreta, ovoga puta Ronaldo je jako pucao ka golu, ali falilo je preciznosti.

Njukasl je iz kontre stigao do kaznenog porstora Junajteda, Frejzer je šutirao po desnoj strani, ali to je De Hea lako odbranio.

Mančester je igrao na posed, ali je uprkos tome bio daleko od toga da ugrozi gol Njukasla. Lopta je iz redine teško prolazila do napada.

Iako se uveliko spekuliše da je na izlaznim vratima, Kavani je spasio Junajted večeras.

Junajted je stigao do gola preko napadača, koji ušao na poluvremenu. Urugvajac je duboko u šesnaetercu dobio loptu od Daloa, prvi udarac mu se odbio od golmana, al  je pokupio odbitak i zatresao mrežu Njukasla za 1:0.

Ono što bi mogao biti problem za "svrake" jetse povreda jednog od najboljih igrača Sen Maksimena, koji je u finišu meča morao da napusti utakmicu zbog bola u nozi. 

De Hea je pred sam kraj meča zaokružio svoj odličan nastup odbranivši sjajna dva šuta domaćih. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mrancic
Tuesday, 28.12.2021
08:20

Mancester pada sve dublje.Sa novim resenjem "trenera"dodiruje dno.Sa ovakvim igrackim kadrom tesko ce u LS ove godine.Odbijanje da uposle Kontea Grejzeri su pokazali kako ce Junajted i dalje propadati.Nece vise od sestog mesta ove godine.Godinama Junajted nema igru i oslanja se na jalove napadace kojima se pridruzio Sanco.Junajted bema srednji red i uporno forsira preumornog Fernandesa jer nema drugo resenje.Kavani je korisniji od Ronalda i nije jasno zasto ne igra.Poketino je lud ako dodje u klub sa ovakvom filozofijom.