Điđi Bufon kao Majkl Džordan?

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 06.02.2022.
11:19
Izvor: Sportske.net

Legenda se nada još jednom nastupu na Svetskom prvenstvu.

EPA/CARMEN JASPERSEN
EPA/CARMEN JASPERSEN

Povezane vesti

Legendarni italijanski golman Đanluiđi Bufon ni ne razmišlja o završetku karijere, iako je duboko zagazio u petu deceniju života. Bufon trenutno brani u Parmi, članu italijanske Serije B. On se nada da će se vratiti u reprentaciju i još jednom nastupati na Svetskom prvenstvu.

Bufon je za italijanske medije govorio o svojoj želji da se vrati u reprezentaciju.

"Voleo bih da igram na Svetskom prvenstvu. Ako se Italija ne kvalifikuje za Katar 2022. imaću šansu i 2026. godine", ne planira da stane Bufon.

Veruje da će biti u formi još dugo vremena.

"Ne bih se iznenadio da budem u formi i u 48. godini. Majkl Džordan je igrao u tim godinama. Ne planiram da stanem do pedesete. Godine nisu važne, bitno je kakav sam na terenu", samouveren je legendarni četrdesetčetvorogodišnji golman.

Bufon je za reprezentaciju Italije branio čak 176 puta i postao prvak sveta 2006. godine u Nemačkoj. On je prošlog vikenda ušao u istoriju fudbala kao prvi golman koji je na 500 utakmica sačuvao svoj gol.

Još uvek nije za penziju popularni Điđi, a ako zaista planira da brani do svoje 50. to znači da će na golu biti i 2028. godine, verujete li da je tako nešto moguće?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke