Nejmar i Ronaldo iu istoj situaciji, hoćemo li videti transfer?

Autor: Boris Jovanović
sreda 22.06.2022.
08:15
Izvor: Sportske.net

Situacija koju niko nije mogao da zamisli...

 EPA/ALEJANDRO GARCIA
EPA/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Izgleda da PSŽ želi da se oslobodi Nejmara. Al-Kelaifi je najavio novu politiku, dovođenje mladih igrača, zatvorio poglavlje oko Zidan, a novi tandem Kampos direktor i Galtije trener će imati zadatak da naprave novi tim, podmlade ekipu, ali se i uklope u finansijski fer-plej.

Naravno da je problem u takvim planovima Nejmar, on nema nameru da ode, iako bi se PSŽ rado oslobodio njegovog ugovora, a i vratio deo svetskog rekorda koji su uložili u njega pre pet godina. On je u međuvremenu produžio ugovor, na insistiranje kluba i sada nema nameru da se odrekne oko 30 miliona evra plate, plus desetak koji se isplaćuju kroz razne ugovore sa Katarom.

U Italiji tvrde da je nuđen Juventusu, Italijani su se nasmejali, nemaju novca za tako nešto, a jedina tri kluba koja sebi mogu da priušte ovakvo pojačanje su Mančester Junajted, Real i Čelsi.

Pa kako tu stoje stvari?

Real nije zainteresovan, oni su odbili bilo kakav razgovor o tome, Čelsi ima druge mete, a potrebna su im velika pojačanja pre svega u odbrani, pa Nej nije prioritet, dok je sa Junajtedom situacija takva da Ten Hag ima drugačiju viziju sklapanja tima. On ne želi navodno ni Ronalda, a kamoli Nejmara, mada Portugalac, baš kao i Brazilac nema puno izlaza.

Priče o Romi, povratku u Real ili Juventus za Kristijana nemaju baš puno uporišta u realnosti, niti postoje pregovori. Najbolji strelac u istoriji ima još godinu ugovora sa Mančester Junajtedom posle čega bi, u isto vreme kada i najveći rival u ovom veku, Mesi, mogao da se nađe u MLS. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke