Nejmar preskočio i velikog Ronalda, kako pleše Brazil!

Autor: Boris Jovanović
petak 18.06.2021.
08:08
Izvor: Sportske.net

Brazil već u drugoj fazi...

Povezane vesti

Nejmar je preskočio Ronalda na listi najboljih strelaca Brazila, "Selesao" lako izašao na kraj u reprizi finala Kopa Amerika od pre par godina. Tada su savladali Peru za krunu sa 3:1, sada su u grupnoj fazi utrpali poker "Inkama". 

Selektor Tite je posle pobede nad Venecuelom rotirao tim, šansu su dobili Ederson, Aleks Sandro, Tijago Silva, Gabigol, a Sandro je načeo rivala nakon akcije Gabrijela Žesusa. 

Zatim je Nejmar postigao gol koji će pamtiti uspravo zbog napred pomenutih brojeva, savladao je bespomoćnog Galetija. To je za Neja 68. gol za Brazil, preskočio je Ronalda, sada je ispred njega samo Pele.

U samom finišu gosti su doživeli katastrofu, Everton Ribeiro je iskoristio šansu u drugom delu, upisao se u strelce na asistencija Rišarlisona, a napadač Evertona je i sam postigao gol u nadoknadi za konačnih 4:0. Brazilci su već u narednoj rundi, oni su podsetimo prihvatili domaćinstvo nakon otkazivanja Argentine i Kolumbije, a uvek kada su bili domaćini prvenstva, uključujući i turnir pre dve godine, na kraju su postali šampioni Južne Amerike.

 

 U tim pohodima na krunu primili su samo dva gola. 

U ovoj grupi, Venecuela igra protiv Ekvadora, a Kolumbija u narednom meču igra sa Peruom. Prva četiri tima idu dalje...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke