Nejmar stigao Ronalda i prekratio "muke" Brazila u Tokiju!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 06.06.2022.
14:16
Izvor: Sportske.net

Domaćin bio blizu remija.

 EPA-EFE/JEON HEON-KYUN
EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

Povezane vesti

Fudbaleri Brazila savladali su Japan sa 0:1 u pripremnoj utakmici za Mundijal u Kataru.

Japanci su dugo mučili favorita na "Nacionalnom stadionu" u Tokiju, ali je Brazil ipak uspeo da dođe do trijumfa u finišu meča.

Gosti su imali veliku priliku da povedu već u drugom minutu utakmice, lopta je posle udarca Lukasa Pakete pogodila stativu.

Imali su izabranici selektora Titea inicijativu u prvom delu, dobre prilike propustili su Rafinja i Nejmar, ali je raspoloženi golman Japana Gonda oba puta sjajno intervenisao.

Tempo utakmice drastično je pao u nastavku, a obojica selektora izvršila su niz izmena. Kada se činilo da će Japan odoleti "Kariokama", Nejmar je odlično probio po levoj strani dobro šutirao, a lopta se posle odbrane Gonda odbila do Rišarlisona koji oboren u kaznenom prostoru, a sudija Fagani dosudio penal za Brazil.

Nejmar je preuzeo odgovornost i pogodio sa "bele tačke" u 77. minutu. Na taj način se fudbaler PSŽ-a izjednačio sa još jednom legendom brazilskog fudbala Ronaldom po broju golova u karijieri - obojica su postigli po 415 pogodaka. 

Brazil će igrati u grupi "G" na Svetskom prvenstvu zajedno sa reprezentacijama Srbije, Švajcarske i Kameruna. Prvu utakmicu u Kataru Brazilci će odigrati protiv naše selekcije 24. novembra Lusailu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke