Nejmarov svet - novi obrt?

Autor: Milovan Longinov
subota 10.04.2021.
12:50
Izvor: Sportske.net

Da li ovo radi namerno?

EPA-EFE/IAN LANGSDON
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Povezane vesti

Sa Nejmarom nikada nije dosadno. 

U Parizu su baš u neobičnoj situaciji. Jer, iza kulisa, makar se to ne videlo na terenu traje bitka za moć. Akteri, pretpostavljate, Nejmar i Mbape. I jedan i drugi su u sličnoj situaciji, imaju ugovor do leta 2022. i ponudu na stolu, nigde ne mogu da dobiju ni približno taj novac.

Izgledalo je da je Nejmar postigao usmeni dogovor, da će potpisati za 40 miliona po sezoni i praktično do poznih dana karijere ostati u Parizu. A, onda se sve promenilo. Prvo su počeli još prošlih godina da odlaze članovi brazilskog klana, a onda je Tuhel dobio otkaz.

Na nezadovoljstvo Nejmara i olakšanje Mbapea. 

I to je još jedna javna tajna “Svetaca”, Nemac je smatrao Nejmara glavnim igračem ekipe, bio uvek spreman da pređe preko njegovih problema van terena, Mbapea je disciplinovao, ovaj mu nikada nije oprostio sedenje na klupi i izostanak sa deset mečeva pre dve sezone koji su mladog igrača koštali titule najboljeg strelca Evrope.

I tu dolazimo do suštine. Već tada je Mbape pretio da će otići, ako ne bude preuzeo veću odgovornost, na duže staze taj rat je dobijen, imao je moćnog saveznika u Leonardu koji je od prvog trenutka po povratku u Pariz bio na ratnoj nozi sa Tuhelom. Nemac ga je optuživao za promašene transfere, ali i puštanje Tijaga Silve i Kavanija prošlog leta, čak je trener bio pred otkazom, ali ga je spasilo finale Lige šampiona, nikada do tada PSŽ nije stigao tako daleko.

Samo, čekala se prilika da se oslobode sadašnjeg menadžera Čelsija, doveden je Poketino kao jedno od najatraktivnijih imena bez posla, ali se stiče utisak da nije bolje. Naprotiv, posle poraza od Lila prošle nedelje i nakon sinoćnje pobede u MEcu, Parižani su na -6 u odnosu na “Doge” i ovo je jedna od najzozbiljnijih situacija od kada je katarski novac ušao u klub. Titula je izgubljena prve sezone, i pre četiri godine kada ih je iznenadio Monako.

Ali, vratimo se Nejmaru.

On je ostao bez saveznika u svlačionici, ulje na vatru dolila je činjenica da je ponovo počeo da gleda ka Kataloniji gde će Mesi ostati. Navodno se i raspitivao da li bi mogao da se kada mu istekne ugovor vrati u Barselonu, ili da eventualno već ovog leta, posle četiri godine ponovo obuče dres Blaugrane. Na ovo drugo, odgovor je negativan, Katalonci nemaju novca, makar smanjio i platu za polovinu, možda bi eventualno mogli da ga menjaju za Grizmana, tu se Nej nada u pomoć Mesija.

On je pregovore sa Parižanima stavio na led, baš zbog ove mogućnosti.

Ali, svlačionica veruje da je prevršio meru. U Parizu su postepeno prihvatili da se Brazilac neće promeniti kada je “partijanje” u pitanju, da mora da ode do Brazila i to je bilo u redu dok je vraćao na terenu. Ali, u poslednje vreme on je kao trula jabuka u korpi. Isključenje protiv Lila je treće u četrnaest utakmica, nijedno nije bilo zbog starta, u pitanju su prigovori i svađe.

Protivnički igrači znaju da je na tankom ledu, rasteresen i bez koncentracije, provocirati Nejmara postala je taktika u francuskoj ligi, on ne ume da se savlada.

Od ovoga do tvrdnji da stvari radi namerno, kako bi ga PSŽ prodao Barsi nije dalek put. 

Ali pitanje je koliko je ovo pouzdano.

Prvo, PSŽ je pre dva leta odbio 130 miliona evra, Rakitića, Todiba i Dembelea na pozajmicu za Nejmara, bilo bi naivno očekivati da sada prihvate neku mnogo manju sumu za igrača koji će za 12 meseci biti slobodan.

Drugo, pitanje je da li bi recimo Barsa pristala da pošalje Dembelea koji ima ugovor na još godinu dana, ni sam igrač ne bi pristao.

Ali, Nejmarov svet je pun iznenađenja, pa da sačekamo, u njemu je sve moguće!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke