Nejmarov ugovor gazi po fudbalskoj igri - Milioni na mahanje navijačima, tačnost i učtivost!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 06.09.2021.
09:05
Izvor: Sportske.net

"Hoćete da se javim navijačima? Nema problema, platite!"

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Brazilski fudbaler Nejmar potpisao je 2017. godine nesvakidašnji ugovor sa Pari Sen Žermenom i pitanje je kakvo bi bilo njegovo ponašanje da se nije na papiru nije obećao "svecima".

Dobro je poznata informacija da je Nejmar, prema ugovoru sa PSŽ, dužan da pozdravi sopstvene navijače posle svakog meča, a španski list "El Mundo" objavio je brojke koje su nestvarne. O tome koliko Parižani troše na Brazilca, već smo pisali, ali pojedini detalji su suludi.

Naime, Pari Sen Žermen plaća Nejmaru čak šest miliona evra na godišnjem nivou samo da pozdravi sopstvene navijače. Zar se fudbal ne igra zbog fanova, zar to nije utkano u kulturu ovog sporta? Očigledno su u Parizu smatrali da bi Nejmar svojim ponašanjem mogao to da izostavi iz "dnevnog reda", pa su rešili da ga obavežu ugovorom na to.

Pitanje je da li je taj "pozdrav" iskren ili ne i on uz još nekoliko stavki košta 541.680 evra bruto na mesečnom nivou, što je 6.500.000 godišnje.  Tu takođe spadaju i učtivost, tačnost na utakmice, treninge, konferencije, uljudnost... Osim toga, zabranjeno mu je da u javnosti govori negativno o klubu, te da u medijima analizira igru svog tima.

Nije sve tako lepo u raju, rekli bismo, a još jednom se potvrđuje da je ova prelepa igra postala ništa drugo osim industrije...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke