Nejmarove čarolije, na kraju ovacije Mesiju!

Autor: Darko Mitrović
subota 06.08.2022.
22:48
Izvor: Sportske.net

Šampion Francuske i bez Mbapea ostvario ubedljivu pobedu na startu nove sezone.

 EPA-EFE/Mohammed Badra
EPA-EFE/Mohammed Badra

Povezane vesti

U utakmici prvog kola francuske Lige 1, Pari Sen Žermen je večeras kao gost ubedljivo savladao ekipu Klermona rezultatom 5:0.

Već posle prvog poluvremena pitanje pobednika je bilo rešeno, iako u sastavu PSŽ-a večeras nije bilo Kilijana Mbapea.

U njegovom odsustvu glavne uloge, naravno, imali su Nejmar i Leo Mesi. Brazilac je meč završio sa jednim postignutim golom i čak tri asistencije, a Mesi je bio dvostruki strelac uz jednu asistenciju.

Već u devetom minutu PSŽ je poveo. Leo Mesi je bio u ulozi asistenta, a Nejmar je pogodio za 1:0 u korist Parižana.

Svoju prvu asistenciju u novoj sezoni Nejmar je upisao u 26. minutu meča, kada je Hakimi duplirao prednost aktuelnog šampiona, a dvanaest minuta kasnije Nejmar je iz slobodnog udarca asistirao i Markinjosu za velikih 3:0.

Drugo poluvreme bilo je rutinsko odrađivanje posla za ekipu Pari Sen Žermena, ali su u finišu meča gosti postigli još dva gola.

Najpre u 80. minutu Nejmar i Mesi su izveli brzu kontru, na kraju Nejmar nesebično asistira za Argentinca koji pogađa za 4:0.

Ipak, najlepši trenutak meča viđen je u 86. minutu kada je Paredes poslao dugu loptu u kazneni prostor PSŽ-a ka Mesiju koji je primio loptu na grudi, a onda ''makazicama'' postavio konačnih 5:0.

U tim trenucima su i navijači Klermona počeli sa ovacijama Mesiju...

Dodajmo još da je na drugoj strani napad Klermona večeras predvodio srpski napadač, bivši član zagrebačkog Dinama Komnen Andrić.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke