Moratina glava od zlata - Neka se pokloni kralj, Madrid je Atletikov!

Autor: Sportske Net
nedelja 24.09.2023.
23:01
Izvor: Sportske.net

Prvi poraz Real Madrida u sezoni.

EPA-EFE/Kiko Huesca
EPA-EFE/Kiko Huesca

Povezane vesti

Prvi "madrilenjo" u sezoni pripao je Altetiko Madridu, i to ubedljivo. "Jorgandžije" su slavile u gradskom derbiju protiv Real Madrida 3:1, a heroj je svakako Alvaro Morata koji je postigao dva gola svom bivšem timu. 

Atletiko je poveo već u četvrtom minutu meča posle prekida. Morata je ispratio centaršut i glavom poslao loptu iza Kepinih leđa.

U 10. minutu ponovo su domaći bili u prilici, Himenez je dočekao centaršut ovog puta i pokušao glavom, ali nije bio dovoljno precizan. 

Apsolutno izgbuljen bio je Real na ovom susretu. Atletiko je duplirao prednost u 18. minutu meča. Poslao je Saul dug i precizan pas u sredinu kaznenog prostora gde je bio Grizman, koji je glavom postigao gol za 2:0.

U 31. minutu moglo je biti 3:0, ali je Kepa odlično reagovao i odbranio šut Saula.

Ipak, Real se vratio i smanjio na 2:1 posle samo nekoliko minuta. Primio je grudima loptu, predriblao Ljorentea i sa ivcie kaznenog prostora pokazao kakav je majstor i poslao je direktno u gol.

Stigao je Real i do drugog gola, Kamavinga je bio strelac, ali je poništen zbog ofsajda. 

Samo što su se vratili na teren, posle 34 sekunde Atletiko je postigao gol, treći gol glavom domaćeg tima i drgui Alvara Morate. Grizman je lako stigao do lopte po desnoj strani, sjajno centrirao pravo usred šesnaesterca do Španca, koji je glavom samo prosledio loptu u gol. 

Real je pokazao inicijativu, prvo je Rodrigo pokupio odbitak, ali mu je šut izblokiran. Ubzo nakon toga, Čuameni poslao snažno loptu sa velike udaljenosti, ali malo je falilo da završi u golu. Potom je Brahim Dijaz prošao odbranu domaćih i pucao pod prečku, ali je Oblak odbranio. 

Real je sada treći na tabeli sa 15 bodova, dok je Atletiko peti sa 10 bodova. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke