Nekada velesila sa Karlosom, Etoom, Vilijanom - Sada ni u trećoj ligi!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 11.08.2022.
08:30
Izvor: Sportske.net

Tužan kraj ruske bajke.

EPA/YURI KOCHETKOV
EPA/YURI KOCHETKOV

Povezane vesti

Svi se sećamo priče Anžija iz Mahačkale. 

Ruski klub je želeo na brzinu da postane velesila u tamošnjem fudbalu, oligarh Kerimov (težak nekoliko milijardi evra) nije štedeo novca kako bi privolio najbolje igrače u svoj klub. 

Sve je počelo neverovatnim dolaskom legendarnog Roberta Karlosa! Kasnije te godine došli su Samjuel Eto i Juri Žirkov. Tim je sa klupe predvodio Gus Hidink, a klubu je za dlaku izmakao plasman u Ligu šampiona. Tog leta, Kerimov je doveo Lasanu Dijaru i Vilijana a Anži je sezone 2012/13 stigao do osmine finala Lige Evrope gde je eliminisan od strane Njukasl Junajteda. 

Onda su krenule priče o finansijskom fer-pleju, Kerimov je krenuo da smanjuje budžet za plate i transfere. Vilijan je napustio klub 2016. godine kako bi pojačao Čelsi, a Anži je krenuo da tone. Nova pravila su za Anži predstavljala probleme, klub je u jednom trenutku na teren morao da šalje igrače iz omladinskih selekcija zbog transfer sankcija od strane evropske kuće fudbala. Ovih dana, klubu nije dozvoljeno da se takmiči ni u trećem rangu fudbalskog takmičenja Rusije. Povratak na vrh sada deluje gotovo nemoguće, ali ljudi iz Anžija ne gube nadu.

"Nedostatak klupske licence znači da klub automatski gubi svoj profesionalni status. Celokupni tim Anžija je napravio svaki mogući napor kako bi ispunili sve kriterijume potrebne za dobijanjem licence i nadali smo se pozitivnom epilogu. Verujemo da ovo nije kraj. Verujemo da će se jednog dana Anži vratiti. Jednog dana ova zvezda zasijaće ponovo i sijaće još jače", stoji u saopštenju klub iz Mahačkale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke